Maandag 2 mei is 'Rapunzel de Musical' te zien in Theater Gooiland.
Maandag 2 mei is 'Rapunzel de Musical' te zien in Theater Gooiland. Foto: Levin den Boer

donderdag 21 april

Taaloefengroepen

Buurthuis De Lelie 12.00 uur

Binnenkort gaan de eerste taaloefengroepen beginnen voor mensen die nog niet goed Nederlands spreken. Onder begeleiding van vrijwilligers gaat men 10 weken in groepjes aan de slag. Het gaat om het praten over en begrijpen van de dagelijkse zaken. Er komen verschillende groepen en er is nog plaats. De kosten zijn € 20,- per 10 weken. Informatie en aanmeldingen: taalgroep.lelie@gmail.com

vrijdag 22 april

Wenen versus Parijs

Seinconcerten 20.15 uur

De violiste Maria Milstein en de pianiste Hanna Shybayeva brengen een programma ten gehore met composities van Debussy, Strauss, Korngold en Ravel. Om 19.30 uur is er een inleiding op het programma, verzorgd door muziekhistoricus Joop van Velzen. Kaarten: www.seinconcerten.nl.

zaterdag 23 april

Repair Café

Wijkcentrum Riebeeck 10.00 uur

Het aanbod reparaties is divers. Je kunt terecht met huishoudelijke apparaten, audioapparatuur, tuingereedschap of kleding. Maar ook met een computer met softwareproblemen. Het Repair Café-initiatief beoogt duurzaamheid door kapotte spullen een tweede leven te geven. Heb je geen kapotte spullen maar wil je gewoon eens langskomen om een kopje koffie te drinken met buurtgenoten, dan is dat ook prima.

Lentemarkt

Paulus van Loolaan 11.00 uur

De lentemarkt van Amaris Gooizicht wordt een veelzijdige markt, met allerlei kraampjes met artikelen op het gebied van mode, beauty, sieraden, bloemen en brocante. Ook zijn er veel zelfgemaakte spulletjes te koop en kunnen bezoekers zelfs een beautybehandeling of handmassage ondergaan. Een knipbeurt behoort ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk ontbreekt het rad van fortuin niet, is er allerlei lekkers te eten en zorgt troubadour Rob Krot voor de muzikale omlijsting van de lentemarkt.

Inspiratie uit de natuur

Infoschuur 't Gooi 12.00 uur

Altijd al willen weten hoe die grote stenen op de Zanderij bij Hilversum zijn gekomen? Waarom die natuurbruggen over het spoor of de snelweg zo enorm breed zijn? Of bent u gewoon meer geïnteresseerd in welk groen blaadje in de lente bij welke boom hoort? Of wilt u de kans aangrijpen om met uw (klein)kinderen eens schapen en lammetjes te aaien? Beleef dit en meer: nieuwe natuurgidsen van het IVN staan voor u klaar. Tot 15.00 uur.

'Wonder School'

Theater Gooiland 15.00 uur

De magische familieshow 'Wonder School live' is een unieke theatershow voor het hele gezin, waarin verwonderaar Wardo Wonder, bekend van RTL Telekids, het publiek meeneemt in de wereld van wonderlijke illusies en onvoorstelbare goochelkunsten. Jong en oud zullen zich verbazen en verwonderen over verschijningen en verdwijningen tijdens deze magische en interactieve show. Aanvang: 15.00 uur. Afterparty 16.15 uur.

Komedie

Buurthuis De Lelie 20.00 uur

De vermakelijke komedie 'Het einde van het liedje'. 20.00 uur. € 6,-.

Vespers Rachmaninov

Oud-Katholieke St. Vitus Kerk 20.15 uur

Het enthousiaste projectkoor Blazjen Moezj zingt het bekende koorwerk, de Vespers van Sergej Rachmaninov Op. 37 onder leiding van dirigent Marc Dupuis. Wieneke Groot (alt) en Walther Deubel (tenor) zingen. Kaarten € 10,-. Verkoop in de kerk voor aanvang van het concert.

zondag 24 april

'Juffer Ssawischa'

Theater Kleintje Kunst 13.00 uur

'Juffer Ssawischa' is een programma over de Russische componist Modest Moussorgsky (1839-1881). Hierin wordt een verbinding gelegd met de schilderkunst, waarbij het decor bestaat uit het werk van de schilder Geurt van Dijk. De bekende pianocyclus 'De Schilderijententoonstelling' wordt in zijn geheel gespeeld en daarnaast worden liederen uit onder meer de cycli ‘De Kinderkamer’ en ‘Liederen en dansen van de dood’ ten gehore gebracht. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over het leven van de componist. Reserveren: theaterkk@gmail.com of 06-54220108. Entree: € 15,-.

The Jazzperados

Vliegveld 14.00 uur

Café Restaurant Fly Inn. Jazzperados Jazz Band. Tot 17.00 uur. Vrij entree.

20 jaar Zoutkeet

Wijkcentrum Zoutkeet 14.30 uur

Een middag vol Nederlandse liedjes. Kom gezellig meezingen. Toegang is gratis.

dinsdag 26 april

Bingo

Buurthuis De Lelie 14.00 uur

De Trefpunt-soos organiseert weer een leuke bingo voor iedereen.

King's Night Off

Podium de Vorstin 23.00 uur

King’s Night Off staat voor heel veel oranje, optredens van snoeiharde dj's en bovenal een knallend feest voor iedereen die maar komen wil. Met special guest. Verwacht eclectic, future house en electro. Gratis entree.

woensdag 27 april

Kindervrijmarkt

De Koepel 12.00 uur

Van 9.30 – 12.00 uur kunnen kinderen allemaal hun spulletjes verkopen voor spotprijsjes.

zondag 1 mei

Music Legends

Podium de Vorstin 15.30 uur

Desray Presents Music Legends. Heerlijke Lazy Sunday met een swingende touch. Deuren open: 15.30 uur. Tickets: www.devorstin.nl.

Reizen

GSA Galerie 16.00 uur

Wat maakt reizen zo inspirerend? Tijdens de expositie 'Reizen' laten de kunstenaars Elly van den Brink, Els Rijerse, Joke Struik, Leo van Sluis, Susan Richter en Wilma van Weijen beeldende reisverslagen zien. Geniet mee. Dinsdag t/m zaterdag: 12.00 tot 17.00 uur. Zondag: 14.00 tot 17.00 uur. www.gsagalerie.nl.

maandag 2 mei

'Rapunzel de Musical'

Theater Gooiland 13.30 uur

Van Hoorne Entertainment brengt de betoverende familievoorstelling 'Rapunzel de Musical'. Sita is te zien als de prinses. Een musical vol vrolijke muziek, prachtige decors en kostuums en veel humor. Kinderen die verkleed komen maken kans op een sprookjesachtige prijs. Kaarten vanaf € 19,50. Reserveringen: www.gooilandtheater.nl of 0900-9203.

The Laundry BigBand

Podium de Vorstin 20.00 uur

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele 'wasdag'. De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een 'open' repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt. Toegang gratis.

maandag 2 mei tot zondag 8 mei

Kinderen maken radio

Beeld en Geluid 12.00 uur

Extra activiteiten in Beeld en Geluid. In de Kids Radio Workshop zitten kinderen zelf achter de knoppen of de microfoon en leren ze radio te maken. Bezoekers krijgen met een VR-bril een virtuele tour achter de schermen in de 3FM-studio en voor een greenscreen poseren ze in 3FM-studio's van vroeger. Daarnaast presenteren enkele dj's van NPO 3FM, onder wie Frank van der Lende en Paul Rabbering, van 3 t/m 8 mei hun programma live vanuit Beeld en Geluid. De Kids Radio Workshop is te bezoeken van 3 t/m 8 mei, dagelijks om 12.00 en om 13.00 uur. Reserveren aan de kassa.