Tot en met 30 juni kunnen gamers iedere vrijdagmiddag klassieke Nederlandse spelletjes spelen voor het station.
Tot en met 30 juni kunnen gamers iedere vrijdagmiddag klassieke Nederlandse spelletjes spelen voor het station. Foto: Bastiaan Miché

Gamen in de buitenlucht met 'Hilversum Plays'

HILVERSUM - Het mediascherm op het Stationsplein was vrijdagmiddag voor het eerst veranderd in een groot computerscherm. Wie uit het station stapte of op weg was naar de trein of bus kon even snel een spelletje spelen onder de noemer 'Hilversum Plays'.

Maar voordat het zover was dat de eerste gamers plaats konden nemen achter de grote, rode joystick moest er eerst nog een hobbel worden genomen. Alles en iedereen van DropStuff stond al klaar, alleen de stroom ontbrak. Nadat dit euvel was verholpen namen mondjesmaat belangstellenden plaats voor het scherm om te gamen in de buitenlucht. De komende twaalf weken, tot en met vrijdag 30 juni, is het iedere vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur game-time op het Stationsplein. Iedere week staan er twee klassieke Nederlandse games op het programma. Hilversum Plays moet een virtueel platform zijn voor en door Hilversummers. Deze activiteit onder de noemer 'The Bridge Hilversum' is een initiatief van de gemeente Hilversum, DropStuff.nl, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Ngage Media.