Zaterdag opent Villa Walgaerde aan de Sweelincklaan 16 enkele uren haar deuren.
Zaterdag opent Villa Walgaerde aan de Sweelincklaan 16 enkele uren haar deuren. Foto: Domus Magnus

donderdag 6 april

Architectuurprijzen

Raadhuis 19.30 uur

De Hilversumse architectuurprijzen, een tweejaarlijkse verkiezing, worden vanavond uitgereikt. Voorzitter van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs Peter van Dulst opent de bijeenkomst. Om 21.00 uur is de uitreiking van de vakprijs. Een half uur later wordt bekend welk gebouw het best in de smaak is gevallen bij het publiek. In de tussentijd is er een presentatie van architect Marlies Rohmer en komen de tien genomineerde objecten allemaal uitgebreid aan bod.

Lezing kruiswegstatie

De Morgenster 20.00 uur

In de veertigdagentijd is er in Morgenster een tentoonstelling van veertig passieprenten van Aad de Haas. Deze linosneden over het lijdensverhaal maakte De Haas in 1961 in drie dagen tijd. De werken zijn het eigendom van verzamelaar Gerrit Pas, wethouder in Huizen. Hij houdt een lezing over kruiswegstaties, in het bijzonder over de kruisweg van de expositie. U kunt in gesprek gaan met Pas over de film en de lezing. www.morgensterhilversum.nl/aaddehaas/.

vrijdag 7 april

De paarse goochelaar

Theater Kleintje Kunst 20.15 uur

Je staat er met je neus bovenop en denkt: nu heb ik het door! Maar helaas. Het is absoluut niet te doorgronden. Vanwege het grote succes en op verzoek van velen dit seizoen nogmaals de geweldige voorstelling van Quintus, de paarse goochelaar, onder andere kampioen straatgoochelen 2016. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. Entree: € 17,-.

Patat Met

Podium de Vorstin 21.00 uur

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat – in samenwerking met Kings Friet en IJs – en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staat door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor € 5,-.

zaterdag 8 april

Boekenbeurs

Diependaalse kerk 9.30 uur

De jaarlijkse boekenbeurs staat op de rol. Dat gebeurt bij de kerk aan de Diependaalselaan 138. Naast boeken kunnen belangstellenden ook tot 14.00 uur cd's, dvd's en puzzels kopen.

Klank-Voel-Schrijfdag

Zinexprez 10.00 uur

Klankzee en Zinexprez houden samen een 'Klank-Voel-Schrijfdag'. Een dag waarop twee werkvormen samenkomen. We gebruiken de stem om jezelf hoorbaar en kenbaar te maken. We gebruiken het schrijven om nog meer contact te maken met wat er via de stem naar boven komt. De kosten bedragen € 100,-. De locatie is Vaartweg 89. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur.

Repair Café

Wijkcentrum De Koepel 11.00 uur

Bij Repair Café Hilversum worden kapotte spullen gratis gerepareerd door een team van vrijwilligers. Een duurzaam initiatief dat beoogt de afvalberg te verkleinen. Heb je niets te repareren, ben je evengoed welkom voor een kopje koffie of een praatje met buurtgenoten. Eventuele reserveonderdelen dien je mee te brengen. We zijn geopend van 11.00-14.00 uur. Tot 13.30 uur nemen we reparaties aan.

Open dag

Villa Walgaerde 12.00 uur

Villa Walgaerde aan de Sweelincklaan 16 opent haar deuren. Belangstellenden zijn welkom om het gebouw en de gerenoveerde zorgappartementen te zien. Aanmelden: info@domusmagnus.com.

Bewust bewegen

Viore 13.30 uur

Het belang van voldoende beweging is bij iedereen wel bekend. Maar wist u dat uit onderzoek blijkt dat regelmatig bewegen juist van belang is voor het herstel tijdens en na kanker. Deze activiteit, georganiseerd door Viore, staat daarom in het teken van bewegen. Maak kennis met verschillende vormen van beweging (onder deskundige begeleiding), programma@viore.org. Informatie: 035-6853532.

Kapelconcert

De Kapel 15.30 uur

Marieke Vos op klarinet, Marcus van den Munckhof op cello en Daniël van der Hoeven op piano spelen in De Kapel aan de 's-Gravelandseweg. Op het programma staan Klarinet Trio in B flat major opus 11 – Ludwig von Beethoven en Klarinet Trio opus 114 – Johannes Brahms. Toegang: € 10,-, inclusief drankje na afloop. Kaarten aan de zaal of reserveren via bladmuziek@muziekerije.nl.

Instore cd-presentatie

Platenhuis 't Oor 17.45 uur

Mister And Mississippi treden op. Ditmaal vanwege hun nieuwe release 'Mirage'. In 2013 brak het vierkoppige Mister And Mississippi uit het niets door met hun gelijknamige debuutalbum. Anno 2017 hebben ze hun lieflijke en rustige mantel afgeworpen en zijn ze aan een nieuw hoofdstuk in hun muzikale carrière begonnen: 'Mirage'. Geen indiefolk meer, maar zwaarder en donkerder.

Serie Camerata RCO

MCO 20.15 uur

'Verklärte Nacht' is het allereerste symfonische gedicht voor kamermuziekensemble. Arnold Schönberg schreef het strijksextet in 1899, vlak nadat hij de vrouw ontmoette met wie hij twee jaar later zou trouwen. Camerata RCO bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze topmusici vinden elkaar in een klein ensemble waar zij de kans krijgen zelf te bepalen met wie, waar en wat zij spelen. € 19,50 via www.mcogebouw.nl.

The Upsessions

Podium de Vorstin 20.30 uur

The Upsessions is een zevenkoppige formatie die de Jamaicaanse muziek uit de jaren 60/70 opnieuw tot leven brengt. Een strakke en swingende ritmesectie met vuige orgelthema’s, blazerssectie, mooie meerstemmige zang en catchy melodieën maken The Upsessions een bijzondere band. Voor meer info & tickets: www.devorstin.nl.

zondag 9 april

Universele Eredienst

Soeficentrum 11.00 uur

Deze zondag is er weer een Universele Eredienst mee te maken in Hilversum. Eerst worden de kaarsen van de grote wereldreligies aangestoken. Daarna worden uit elk boek teksten voorgelezen, waarna de toespraak wordt gehouden. Vandaag spreekt Saadi Bitter over 'Een heilig woord'. De dienst duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u van harte welkom om nog na te praten onder het genot van koffie of thee.

Piano & Passie Hannes Minnaar

MCO 16.00 uur

De werken van Fauré nam Hannes Minnaar vorig jaar op, de cd verscheen in september. Hannes is laureaat van het Koningin Elisabeth Concours in 2010. Na het eindexamen aan het conservatorium volgde hij lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. € 19,50 via www.mcogebouw.nl.

maandag 10 april

Yoga en Meditatie

Wijkcentrum De Geus 19.30 uur

Iedere maandag van 19.30 tot 21.00 uur Yoga en Meditatie van docente Lies Holtrop in wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg. Bel 06-51649047 of mail: liesholtrop@xs4all.nl.

Themabijeenkomst

Lopes Dias 19.30 uur

Themabijeenkomst voor familie en naastbetrokkenen van iemand met psychische problematiek met als thema: 'De route naar zelfstandig wonen bij psychische problemen'. Informatie hierover wordt gegeven door de RIBW, De Grasboom, ervaringsdeskundigen en het Sociaal Plein van de gemeente Hilversum. Voor informatie: Infocentrum GGZ, 035-6216009. www.infocentrumggz.nl.