Midsummer Festival met optreden van shantykoor Het Ruime Sop in de kloostertuin van Mariënburg.
Midsummer Festival met optreden van shantykoor Het Ruime Sop in de kloostertuin van Mariënburg. Foto: Bob Awick

'Het Midsummer Festival ondersteunt vier goede doelen'

Komende zaterdag is het Goois Midsummer Festival met muzikale optredens, hapjes en drankjes, lifestylestands en activiteiten voor kinderen.

BUSSUM De kloostertuin van Mariënburg wordt zaterdag 24 juni omgetoverd voor het Goois Midsummer Festival met muzikale optredens van de Gooise Muziekschool, shantykoor Het Ruime Sop en de bekende band Sonny's Inc. Dit festival wordt voor de tweede keer georganiseerd door Lions Club Gooise Meren en Gooiland.

Een Lions Club is een zogenaamde 'serviceclub', waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken en zich belangeloos inzetten voor goede doelen. Wereldwijd zijn er 46.000 Lions Clubs met 1.4 miljoen leden. "Met dit festival ondersteunen we vier lokale goede doelen. Dit jaar zijn dat de Stichting Ambulancewens, Mozarthof, Hellabeem en de Stichting Vaarkracht. Het geld dat met dit festival wordt opgehaald, komt dan ook volledig ten goede aan die organisaties", vertelt Vincent Knoops van Lionsclub Gooise Meren.

Goede doelen

"Een van de goede doelen is dus de Stichting Ambulancewens. Deze stichting heeft speciaal ontwikkelde ambulances zodat een terminale patiënt bijvoorbeeld de bruiloft van zijn of haar dochter kan bijwonen. Niet alle kinderen kunnen samen naar school en daarom sponsoren we ook de Mozarthof, een school voor speciaal onderwijs in Hilversum. Deze school is voor zeer moeilijk lerende kinderen en heeft een afdeling voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs." Hij vervolgt: "Het derde goede doel is Hellabeem. Twee Bussumers hebben tien jaar geleden deze stichting opgericht voor fysiek gehandicapte, kansarme jongeren in Sri Lanka. Met een intern opleidings- en revalidatiecentrum begeleiden ze deze jongeren, geven ze onderwijs en leren hen een vak waardoor ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen." Het laatste goede doel is de Stichting Vaarkracht. "De stichting organiseert voor kankerpatiënten en hun naasten overal in Nederland een kosteloze en onvergetelijke vaartocht." Het festival wordt ook gesponsord door veel lokale ondernemers en daarnaast is er een grote loterij voor de vier goede doelen. De prijzen van deze loterij zijn door veel winkeliers en ondernemingen uit het Gooi ter beschikking gesteld.

Live muziek

De feestelijke opening van het Midsummer Festival is om 14.00 uur. Livemuziek is het hoofdbestanddeel van het zomerfeest en zijn er na de opening verschillende optredens van leerlingen van de muziekschool. Om 15.45 uur is het eerste optreden van shantykoor Het Ruime Sop, dat ook nog om 17.30 uur op het podium staat. De muziekschool pakt het weer op om 16.15 uur met een jazz- en popband. Om 18.15 uur treedt een dj op. Sonny's Inc geeft om 19.00 en 20.30 uur een optreden. Bij food and drinks staan onder andere op het programma Japanse sushi, Indonesische hapjes, barbecue, whiskyproeverij, streekproducten en een soepshop. Naast een hapje en een drankje kun je ook op het festival terecht voor sieraden, Pilatescare, mindfulness, stoelmassage, lifestylestands en activiteiten voor kinderen.

Er zijn veel mooie prijzen te winnen tijdens de loterij

Loterij

Tijdens het festival wordt een loterij gehouden voor de goede doelen. Een lot kost 2 euro en wordt zaterdag op het terrein verkocht. Lionsleden kunnen voorafgaand aan het festival al loten kopen. De trekking van de loterij is om 21.00 uur en wordt op het podium verricht door burgemeester Han ter Heegde. De volgende dag is de uitslag van de trekking en staat dan op www.gooismidsummerfestival.nl. Het festival is rond 22.30 uur afgelopen.