Sonny's Inc. is een bekende verschijning in het Gooi.
Sonny's Inc. is een bekende verschijning in het Gooi. Foto: Bob Awick

Podia van vroeger komen weer terug bij Hilversum Alive

HILVERSUM De echt grote namen van voorheen staan er dit jaar (net als vorig jaar) niet tussen. De organisatoren hebben vooral gekozen voor regionaal talent. Opvallend is wel dat er steeds meer horeca meedoet met het driedaagse evenement. Maar liefst acht horecazaken hebben een podium.

"We zijn volop bezig met de voorbereidingen", vertelt bestuursvoorzitter en uitbater van Luno Kitchen op de Kerkbrink Paul Hogermolen. Hij rekent op zo'n 45.000 bezoekers. "Hilversum is weer lekker in beweging, je ziet de podia terugkomen. Iedereen wil weer wat doen. Dat geldt zowel voor de verschillende horecazaken als de Hilversummers zelf."
Felix II op het Herenplein is zo'n podium dat terug is van weggeweest. Vrijdagavond presenteert DJ Klaas hier foute klassiekers uit de jaren 80 en 90 en de avond erna klinken er meezingers uit de jaren 70. Ook op het marktplein is met de Funky Food Trucks vrijdagavond en zaterdag - eerst salsa en daarna funk, soul, disco, house en dance - genoeg te beleven. De grote burgertent op de Groest komt niet terug. Daarvoor in de plaats komt een kleinschaliger Clubhuispodium. Belangrijkste reden daarvoor is het willen aantrekken van een wat ouder publiek.
Net als vorig jaar staat het Skiff Stage op het Stationsplein. Hier zijn vrijdag, zaterdag en zondag optredens van verschillende bands, zoals Moonshine Wagon, Green Lizard (dat ooit op Pinkpop stond) en Mr. Wallace. Op het Keiplein komen onder meer Sonny's Inc. en de Hermes House Band.