In Weesp is er zaterdag veel te zien, te doen en te proeven.
In Weesp is er zaterdag veel te zien, te doen en te proeven.

Alles wat Weesp zo leuk maakt

WEESP Er is zaterdag 24 juni veel te doen, te zien en te proeven in de straten en langs de grachten van Weesp. Winkels, restaurants en culturele instellingen presenteren zich tijdens de derde editie van Weesp Gastvrij.

De dag begint met een Bonte Botenparade. Burgemeester Bas Jan van Bochove opent het festival en de mooiste boot wint een prijs. Daarna laat Weesp zien welke culinaire hoogstandjes, authentieke winkels en culturele verrassingen ze in haar mars heeft. Er is veel te doen, te zien en te proeven.

Shoppen

De winkels blijven tot 19.00 uur open en elke deelnemer aan Weesp Gastvrij heeft een verrassende actie van de dag. Reken maar op mooie aanbiedingen, kortingen, kwaliteitskoopjes, extra service, leuke win-acties, aankoopcadeautjes en hapjes om te proeven. De deelnemers herken je aan de hartvormige ballon. En sommige hebben prachtige postcards in een historisch thema. Je kunt ook mooi of hilarisch op de foto en voor wie extra mooi wil zijn is er gratis beautyadvies, een minimake-over en andere fijne extraatjes.

Culinair

Ook culinair is het echt een feestje. Wat een smaken, wat een aanbod. Van ontbijt en lunch tot koffie met gebak, tussendoortjes en smakelijke hapjes voor bij de borrel of een verfrissend drankje. Voor maximaal € 5,- per stuk proef je Weesper producten, authentieke gerechtjes en bijzondere smaken uit de Nederlandse en buitenlandse keuken. Of probeer een van de hotdogs uit de foodtruck. Straatmuzikanten zwerven tussen de terrassen door en spelen (onversterkt) hun nummers. Gelukkig zijn de gastvrouwen en gastheren op de hoogte van het programma. Ze vertellen graag waar en wanneer er iets leuks te doen is. Ze wijzen de weg en geven goede tips. Ze zijn te herkennen aan de blauw-witte kleding en de button en tas van Weesp Gastvrij.

Cultuur

In de Grote Kerk, de Van Houtenkerk en de Synagoge treden verschillende ensembles, koren en gezelschappen op. Van klassiek tot pop, jazz en singer-songwriters. In de City of Wesopa spelen diverse bands. En bij Theaterpand Weesp kun je meedoen aan leuke theaterworkshops. Voor wie meer wil weten van de geschiedenis van Weesp is er een leuke pop-upstore van waaruit historische wandelingen starten. Voor de kinderen zijn er activiteiten zoals schminken, knutselen en een historische speurtocht van De City Speelt! in het centrum van Weesp.

Record en botenparade

Weesp Gastvrij begint dus met de Bonte Botenparade, waarbij iedereen die een bootje, sloep, kano of pieremachochel heeft wordt opgeroepen mee te varen. De armada zet koers naar de sluis in het hartje van de stad. Daar wordt grote publieke belangstelling verwacht. En dat komt mooi uit, want dan kan met succes een poging worden gedaan om het record 'gesloten kring' scherper stellen. Als meer dan 700 mensen rond de sluis elkaar de hand vasthouden en zo een kring vormen, is dat goed voor een nieuw wereldrecord.

Het hele programma staat op www.welkominweesp.nl/gastvrij