Ouderwetse flessenpost vestigt de aandacht op de nieuwste app voor varen in deze regio.
Ouderwetse flessenpost vestigt de aandacht op de nieuwste app voor varen in deze regio. Foto: Waterschap

App met tips en routes voor varen in gebied Amstel, Gooi en Vecht

In de nieuwe VaarWater app staat wat je moet weten als je een stukje gaat varen. Het Waterschap heeft ook nog vier mooie routes uitgestippeld.

REGIO Met de VaarWater app wordt varen in Amsterdam, de Ronde Venen en de Gooi- en Vechtstreek nog leuker. De app is namelijk verbeterd en uitgebreid met vier mooie vaarroutes in het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het waterschap gebruikt letterlijk flessenpost in het hele gebied om de app onder pleziervaarders te promoten.

De VaarWater app blijft natuurlijk de ultieme app voor varen in Amsterdam. Maar ook buiten de stad zijn prachtige vaarwegen te ontdekken. De app heeft nu vier nieuwe vaarroutes. Daarmee vaar je onder andere over de Vecht, de Vinkeveense plassen, de Kromme Mijdrecht en de Gaasp. Stuk voor stuk prachtige gebieden met een veelzijdigheid aan cultuur en natuur. Je vaart met je boot niet alleen over grachten, maar ook over oude (veen)rivieren, kanalen en meren.

Praktische informatie

De app moet de pleziervaarder vooral laten genieten van het gebied. Daarom worden relevante locaties en voorzieningen rechtstreeks getoond op het startscherm van de app. Denk hierbij aan; waar kan ik verantwoord een verfrissende duik nemen, waar is de dichtstbijzijnde jachthaven, waar kan ik afmeren of waar kan ik een hapje eten? Verder toont de app de vaarsnelheid om pleziervaarders te attenderen op de geldende snelheid in de verschillende gebieden. Ook wordt stilgestaan bij de verschillende vaarregels die op het water gelden.

De app is niet alleen uitgebreid, maar ook flink verbeterd. Zo heeft de app nu een handig kompas. Hiermee zie je direct wat er in je buurt te zien en te doen is. Ook wordt duidelijker waar je maar in 1 richting mag varen. Je kunt nu ook eenvoudig een anker op de kaart zetten. Daarmee vindt je je favoriete plekken op en aan het water altijd snel terug. VaarWater is er voor iOS en Android.

Flessenpost

Om de app te promoten liggen er op 12 plekken grote opblaasflessen langs de nieuwe vaarroutes. Ze verwijzen naar flessenpost, een ouderwetse manier om een boodschap het water op te sturen. Op deze ludieke manier kunnen pleziervaarders kennis maken met de app. De flessen blijven liggen tot 1 augustus. De VaarWater app is een initiatief van Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

www.agv.nl

Afbeelding