Druk bezig met het bouwen van een boomhut.
Druk bezig met het bouwen van een boomhut. Foto's: Bob Awick

Voor de vijftigste keer het Vestingeiland

Het getimmer is van veraf te horen, maar er gebeurt meer op het Vestingeiland. Twee weken pret voor kids van groep 5 t/m 8 van de basisschool.

NAARDEN Het kostte de vrijwilligers weer flink wat voorbereiding voordat afgelopen maandag de eerste week van het Vestingeiland van start kon gaan. Maar ze hebben er, net als de kinderen zelf, flink wat lol in.

Gistermorgen waren de kinderen nog druk aan het hutten bouwen, voor woensdag stond broodjesbakken op het programma en dan is ook de verkiezing van de mooiste hut. Donderdag wordt er traditioneel gezwommen in de Vestinggracht en voor de afsluitende dag op vrijdag staan er nog wat verrassingen op stapel. De achtjarige Kick legt dinsdagochtend met vier vrienden en vriendinnen de laatste hand aan hun hut 'op palen'. De constructie is stevig genoeg om met z'n tweeën de hut te kunnen betreden. Hij is er pas een dag, maar vertelt met een grote glimlach dat hij volgend jaar zeker weer mee wil doen. Ook bij de andere kinderen straalt het plezier eraf. Drie meisjes hebben hun 'huisje' gezellig gemaakt met wat vlaggetjes. Het geheel oogt als een bungalow met binnentuin. "We hadden eerst een deel, maar dat vonden we toch een beetje klein, dus hebben we er wat bijgebouwd", vertelt één van hen.

Specials

Omdat het dit jaar de vijftigste keer is, zijn er wat extraatjes. Zo komen er vrijdag een ijscoman, een goochelaar en een clown en krijgen de vrijwilligers elke ochtend een bijzonder ontbijtje. De in totaal zeventig vrijwilligers, verdeeld over twee weken, hebben er net zo veel lol in als de jeugd. Gijs de Boer is al voor de 22ste keer van de partij en net als Mark van de Belt (27ste keer) neemt hij vrij van zijn werk om erbij te kunnen zijn. Terwijl de kinderen aan het einde van de middag naar huis gaan, blijft een aantal vrijwilligers slapen. "Uit voorzorg, er staat hier voor een flink bedrag aan spullen", legt Gijs uit. Volgende week komt er een nieuwe groep van 260 kids.

Even een pauze na het harde werken.
Roze blijft een mooie meidenkleur.