Ook dit jaar het Bruggenconcert op zondag 17 september.
Ook dit jaar het Bruggenconcert op zondag 17 september. Foto: Bob Awick

Muziek, kunst, hapjes en drankjes

BUSSUM Het evenement Bussum Cultureel staat weer voor de deur. De zondag, 17 september, wordt ludiek geopend door wethouder van cultuur Mirjam van Meerten, samen met de eerste Nederlandse kampioen luchtdirigeren, Richard van Roessel.

Daarna volgt een muzikaal programma, verzorgd door professionele musici van de Nieuwe Muziekschool. Tussen de klassieke concertjes door zal de Nederlands-Italiaanse Véronique Sodano het publiek verleiden met poëtische muziek: een mix van jazz, wereldmuziek en een vleugje Italiaans temperament.
En op deze laatste dag van Bussum Cultureel krijgen professionele kunstenaars uit Gooise Meren en omstreken de kans om hun werk te laten zien. Behalve schilderijen en sculpturen is er ook conceptuele en autonome kunst. Bovendien geeft een aantal kunstenaars workshops voor groot en klein publiek. Dit alles vindt plaats op het Wilhelminaplantsoen tussen 11.00 en 17.00 uur.
Liefhebbers van licht klassieke muziek komen tijdens het bruggenconcert van 14.00 tot 16.30 uur volop aan hun trekken. In de Wilhelminakerk zijn tussen 15.00 en 18.00 uur diverse optredens van onder meer een Kunstvesper met vocaal ensemble Voices en Bram Brandemann op het orgel. Voor kinderen is er Kinderen & De Piano op de Stip. De traditionele afsluiter is De Langste Eettafel. In de Kapelstraat wordt ruim baan gemaakt voor fijnproevers. Vanaf 17.00 kan hier geborreld worden. Om 18.00 worden de deelnemers aan De Langste Eettafel aan tafel verwacht. Alle deelnemende restaurants maken een culinaire verrassing. Dit jaar zijn dat: Bistro La Cave, Trev's Soep, Café Goesting, Restaurant Leuk, Restaurant Nobel en Restaurant Atlantique. De kosten bedragen 35 euro per persoon. Dit is inclusief vijf gerechtjes, entertainment en natuurlijk de gezelligheid. Drank valt buiten het arrangement. Reserveren kan nog via www.bussumcultureel/eettafel.