Musicalster Rolf Koster is de gastheer.
Musicalster Rolf Koster is de gastheer. Foto: Robert Veuger

Naardens muzikaal spektakel aan de steiger

WEESP Voor de derde keer op rij zorgt Café 't Helletje voor een heerlijke muzikale afsluiter van de zomer: het Concert aan de Steiger verzorgd door Nardinc uit Naarden. Aanstaande zaterdag is het zover bij het café aan de Vecht, gelegen aan de Stationsweg in Weesp.

'We'll meet again' zongen de musicalsterren Rolf Koster en Brigitte Nijman samen met initiatiefnemer Pieter Kors toen zij vorig jaar na afloop van het Concert aan de Steiger wegvoeren met de Vuurlinie. Dat was een belofte aan de tweeduizend mensen bij de Vechtoever, die met volle teugen genoten van de tweede editie van het openluchtconcert. Want wat drie jaar geleden begon als opening van de nieuwe steiger voor het café aan de Stationsweg is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse happening.

Qua aankleding, ambiance en muzikaliteit is het Concert aan de Steiger van hoog niveau. Niet voor niets verlenen de bekende Nederlandse vocalisten en musicalsterren Rolf Koster (gastheer) en Brigitte Nijman (special guest) opnieuw hun medewerking. Pieter Kors is bijzonder trots op hun aanwezigheid. Beide artiesten kijken met veel plezier terug op het enthousiasme van de Weespers langs de kade vorig jaar. Het muzikale gedeelte is opnieuw in handen van het orkest Nardinc uit Naarden onder leiding van de Weesper Marco de Jong. Voor dit concert wordt het orkest uitgebreid met een combo. Op gitaar Ton Kerkhof, op toetsen Leon Kuipers en drums Dirk-Jan van Groningen. Nardinc is een actieve muziekvereniging die met programma's als het Concert aan de Steiger een gewaardeerde plek bekleedt in de harmonie- en fanfarewereld.
Dat het publiek niet alleen komt om te luisteren mag intussen ruimschoots bekend zijn. Het concert is uitgegroeid tot een gezellig meezingfestijn. Diverse bekende titels van Nederlandse en buitenlandse artiesten zullen de revue passeren: van Simone Kleinsma naar 'Grease' en van de Pointer Sisters naar Abba. De teksten worden op schermen gepresenteerd zodat iedereen luidkeels mee
kan zingen.

Om het concert dit jaar nog een extra speciaal tintje te geven, is er een verrassingsact.

Het Concert aan de Steiger begint om 20.00 uur bij Café 't Helletje in Weesp.