Griezelen in de donkere gangen van Fort Pampus.
Griezelen in de donkere gangen van Fort Pampus. Foto: Pampus

Pampus wordt Haloween Island

PAMPUS In oktober staat Pampus in het teken van Halloween Island, met extra veel griezelactiviteiten voor jong en oud en een educatief programma voor basisscholen.

Hoogtepunt vormt het laatste weekend van oktober. Dan wordt het gigantische fort omgetoverd in een miraculeus en doodeng loopspookhuis, waar je heen kunt varen vanuit Amsterdam, Muiden en Almere.

Scary

Er komen verschillende themaroutes, waarvan er een voor kleintjes is en die dus meer happy dan scary zal zijn. Voor de halloweenactiviteiten wordt nog gezocht naar mensen die het leuk vinden om te figureren als zombie of geest, of om broodjes afgehakte vingers klaar te maken en met kinderen te knutselen aan Vliegende Vleermuizen.

Pop-uprestaurant

Na Halloween Island gaat Pampus met winterslaap en is het alleen in de weekendavonden geopend voor het pop-uprestaurant Winterlicht.

In deze moderne foodexperience in een historisch jasje bepaalt de gast zijn of haar eigen dinerroute over het eiland. "Een exquise en exclusieve avond uit; het verdient aanbeveling deze tijdig te reserveren", adviseert Pampus.

4000 palen

Pampus is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, eind 19e eeuw gebouwd op meer dan 4.000 houten palen. Een bijzonder forteiland dus, dat op de Unesco lijst van werelderfgoederen staat. Jaarlijks trekt het tienduizenden bezoekers voor een dagje of avondje uit. Het nieuwe seizoen begint weer in april.

Wie meer wil weten over het hele programma kan kijken op: www.pampus.nl.