Voorbereidingen voor het herfstmenu.
Voorbereidingen voor het herfstmenu. Foto: Bob Awick

Feestelijke maaltijd van vrijwilligers Groenteclub
voor bewoners Mariënburg

BUSSUM Ongeveer tien vrijwilligers van de Groenteclub hebben gistermiddag gekookt voor de bewoners en medewerkers van het voormalige klooster Mariƫnburg. Een tegenprestatie voor het gebruik van de tuin tijdens de Groenteclub Markt in juni van dit jaar.

Er werd een uitgebreid herfstmenu gekookt met uiteraard groenten van de Groenteclub. Met als hoofdgerecht boeuf bourguignon en als toetje stoofperen met ijs. De bewoners en medewerkers van Zorggroep Amaris Florisberg, in totaal zo'n vijftig mensen, konden al vanaf 17.30 uur aan tafel aanschuiven.

Vorig jaar werd er als wederdienst ook al gekookt, maar dit jaar heeft het geheel een extra feestelijk tintje. Florisberg bestaat 45 jaar en dat was de reden dat ook burgemeester Han ter Heegde een vorkje mee kwam prikken.

'Het was lekker en gezellig'

Volgens Barbara Bolt, oprichtster van de Groenteclub, was het lekker en gezellig. "Dat er zo veel vrijwilligers hebben gekookt had niet zozeer te maken met de hoeveelheid werk, maar vooral omdat we het gezellig vinden. Het moet zeker geen stressvolle bezigheid worden."        

Tijdelijke bewoning

De bewoners van Mariƫnburg zijn tijdelijk gehuisvest in het klooster. Zodra de nieuwbouw in Muiderberg gereed is, volgens de planning is dat volgend jaar maart, verhuizen bewoners en medewerkers weer terug naar Muiderberg.