Fancy Fiddlers.
Fancy Fiddlers. Foto: PR

Viooltalent in Rosa Spier Huis

Laren Jong viooltalent speelt zondag 5 november om 15.30 uur in de concertzaal van het Rosa Spier Huis aan de Esseboom 2. De jeugd - in de leeftijd van zes tot negentien jaar - reist elke week naar Hilversum voor individuele lessen bij de befaamde vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.

Ze komen uit heel het land, zelfs uit Belgiƫ en Luxemburg. Iedere zaterdag wordt intensief kamermuziek gestudeerd met celloleerlingen van het Conservatorium Amsterdam. Sinds 1984 spelen zij in verschillende bezettingen onder de gemeenschappelijke noemer Fancy Fiddlers. Zij treden veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op veel verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Het Concertgebouw, TivoliVredenburg en Muziekgebouw aan 't IJ, maar ook op podia door heel Europa (Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo) tot zelfs in China.
Tijdens hun concerten spelen de Fancy Fiddlers composities in verschillende bezettingen: van solistisch werk tot strijkorkest. De concerten zijn met name bedoeld om de jonge muziektalenten zo veel mogelijk podiumervaring op te laten doen. Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten, zoals Janine Jansen, en verschillende ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden.
Drijvende kracht achter de Fancy Fiddlers is Coosje Wijzenbeek. Zij doceerde op dit moment aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam.