Alle prijswinnaars in Spant! op het podium.
Alle prijswinnaars in Spant! op het podium. Foto: Rabobank

Rabobank maakte vele projecten blij

BUSSUM Maar liefst 54 organisaties uit het Gooi en de Vechtstreek hebben maandagavond gezamelijk 250.000 euro ontvangen tijdens de jaarlijkse coƶperatiebijeenkomst voor leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek.

De bijeenkomst vond plaats in theater Spant! in Bussum. Op het programma stond onder andere een optreden van Ali B. De rapper/presentator en jurylid van The Voice nam de 600 bezoekers mee in zijn ervaring en reikte de cheques uit.

Gewenst project

Diverse maatschappelijk organisaties kunnen het geld goed gebruiken om een zeer gewenst project uit te voeren. Alle clubs zijn blij met het geldbedrag.

Tuin en muziek

Zo krijgt het C'est la vie huis op de grens van Naarden en Bussum geld om de achtertuin mooi te maken. Dat is nu nog een vrij kale boel. De Gooische Muziekschool kan met het bedrag meer muziekles in de klas gaan geven. Iets waar veel kinderen van zullen profiteren.

Het Kinderfestival Bussum is blij dat ze nu een nieuwe lees- en speeltent kunnen aanschaffen voor hun jaarlijkse festival op de heide van Bussum. De nieuwe bewoners (met een verstandelijke beperking) van Woongroep Bussum krijgen geld voor het realiseren van valbeveiliging op het dakterras.

'Geld voor de reddingsbrigade, musea en voedselbank'

Ook het Comeniusmuseum krijgt geld voor led-verlichting en het Vestingmuseum voor een educatief waterliniespel. Reddingsbrigade Naarden kan nu overlevingspakketten en reddingvesten aanschaffen. De Stichting Historische Haven Naarden gebruikt het geld voor de inrichting van de haven.
En de Stichting Philadelphia Zorg, locatie 't Akkertje koopt een duofiets zodat een cliƫnt samen met een verzorger kan genieten van een fietstochtje. 't Akkertje is er voor mensen met een lichtverstandelijke beperking van 45 jaar en ouder, eventueel met gedragsproblematiek.
De andere projecten zijn: Stichting Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent (centralisatie van uitgifte en administratie), Amaris Florisberg (SilverFit) en de Beer (Qwiek Up), buurtvereniging Godelinde (opknappen keuken en bar) ,de buurtsportcoach (evenement Move it 2018), het Wellantcollege (Gooi on Stage) en de SCAN (aanschaf materialen).