Nu al aanmelden voor schaatslessen

BUSSUM Bussum op IJs biedt deze winter weer schaatslessen voor kinderen van Gooise Meren. Het schaatsevenement wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden op het plein bij het gemeentehuis van Bussum en duurt van vrijdag 8 december tot en met zondag 7 januari.

Op de ijsbaan is in de decembermaand weer van alles te beleven: kabouterschaatsen, discoschaatsen, ijshockey en curling. En zowel in de eerste week van de kerstvakantie als in de tweede week wordt een driedaagse schaatscursus gegeven. Elke dag krijgen de kinderen anderhalf uur les van ervaren instructeurs. Inschrijven voor de schaatsles en de data voor de ijshockey- en curlingwedstrijden staan op www.bussumopijs.nl.


Rotary zoekt goede doelen

BUSSUM De Bussumse Rotary is op zoek naar drie goede initiatieven in Gooise Meren en de Hilversumse Meent die in aanmerking willen komen voor financiële ondersteuning. Er zijn drie cheques te verdelen: één van 1.500 en twee van 1.000 euro.

Marischka Konings, voorzitter van Rotary Bussum: "Veel mensen denken bij de Rotary dat wij alleen waterprojecten ondersteunen in verre landen. Maar niets is minder waar. Wij brengen bijvoorbeeld ouderen uit het verzorgingstehuis naar de generale repetitie van middelbareschoolmusicals en wij hebben de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland ondersteund. Maar er is meer hulp nodig en daarom willen wij in contact komen met lokale initiatieven die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Projecten die extra financiële steun kunnen gebruiken, kunnen een mail met onderbouwing sturen naar rotarybussum@live.nl tot 21 december. Een jury van de Rotary selecteert de winnaars, die op 22 februari hun idee kunnen toelichten."