Sinterklaas- feest voor het goede doel in Bussum

BUSSUM Ladies Circle 't Gooi houdt zaterdag in samenwerking met Koningskinderen en De Gooische Muziekschool een sinterklaasfeest voor de Stichting Semmy.

Het feest wordt gepresenteerd door Paul Passchier. Hij stond ook al bij de intocht in Bussum op het podium en is bekend van het Pepernotengala en de sinterklaasfeesten in Ahoy.

Kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur komen dansen en zingen met Sinterklaas en zijn pieten. Ook wordt er geschminkt en is er taart en limonade. Voor de ouders staat de koffie klaar en na afloop krijgen de kinderen een klein cadeautje mee.

Het feest wordt gehouden in de grote zaal van De Sterrendaalders (Koningskinderen) aan de Graaf Wichmanlaan 46 in Bussum. Kaartjes kosten 10 euro en het geld gaat naar de Stichting Semmy die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Geïnteresseerde ouders kunnen een mailtje sturen naar sinterklaasvoorsemmy@gmail.com onder vermelding van hun naam en het aantal kaartjes dat ze willen bestellen.


Ruim 5000 euro voor Diabetes Fonds

NAARDEN De jaarlijkse collecte voor het Diabetes Fonds in Naarden heeft bijna 5210 euro opgehaald.

In totaal gingen 64 collectanten van deur tot deur in Naarden. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar genezing van diabetes, ook bij jonge kinderen.


Geheimen van De Fransche Kamp

NAARDEN Klaas Oosterom verzorgt vanavond (woensdag) om 20.00 uur een lezing in DeMess over de 'geheimen' van het bosgebied tussen Bussum en Hilversum.

Oosterom belicht onder andere de groepsschuilplaatsen die deel uitmaakten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het legerkamp uit 1809 dat plek bood aan 4000 Franse soldaten. Meer informatie staat op verenigingvestingstad.nl.