Woensdag is er een excursie over Erfgooiers in het Streekarchief in Naarden.
Woensdag is er een excursie over Erfgooiers in het Streekarchief in Naarden.

donderdag 7 december

Bridgen in WOC Spiegelwijck

WOC Spieghelwijk 9:30 uur

Bridgen met elkaar.

Gezond Natuur Wandelen

Amaris de veste 12:15 uur

Amaris De Veste Koningin Wilhelminalaan in Naarden met een rustige wandeling in de natuur onder leiding van de Buurtsportcoach. Ook als u met een rollator loopt, kunt u prima mee wandelen.

Mindfulness training

Femmefit 13:00 uur

Mindfulness is een mix van oosterse wijsheid en westerse psychologie om bewust met aandacht in het leven te staan. Trainer Isabella Schmidt: 06-395 61 395 of www.deKrachtvanAandacht.nu

Klaverjassen

WOC Spieghelwijk 14:00 uur

Een potje klaverjassen met beginners en gevorderden.

ASGM Algemene Ledenvergadering

WOC De Palmpit 15:00 uur

In deze najaarsvergadering komen o.a. aan de orde : Bestuursverkiezing, Begroting 2018 en vaststelling contributie voor 2018.

Vestingborrel

Bar Bistro Naarden 17:00 uur

Vestingborrel,voor ondernemers & ondernemende personen die een band hebben met Naarden/'t Gooi, Locatie: Bar Bistro Naarden aan de Turfpoortstraat in Naarden.

CBD café

Hempie 19:30 uur

Wat is CBD, waarbij wordt het gebruikt en hoe werkt het precies? Welke producten zijn er beschikbaar en welke dosering is goed voor mij? Op al deze en meer vragen geven wij antwoord tijdens onze info avond. Deelname is gratis. Aanmelden via mail: info@hempie.nl

De kunst van wonen en werk

Heartfelt 18:30 uur

Sanne Hartveld geeft workshops en intensieve trainingen aan volwassenen. Door middel van creativiteit, spel, lessen over keuzes en doelen als prioriteit.

Hans Sibbel 'De Bovengrens'

DeMess Naarden 20:30 uur

Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachten-wisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak.

vrijdag 8 december

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

SeniorWeb staat klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. U wordt kosteloos geholpen.

Klaverjassen

WOC Spieghelwijk 14:00 uur

Een boeiend en gezellig potje klaverjassen met beginners en gevorderden.-

Inloopmiddag

WOC Spieghelwijk 14:00 uur

Een gelegenheid om een drankje te drinken, een spelletje te spelen en een trui te breien.

Het Praathuis

WOC Spieghelwijk 15:30 uur

Het Spieghel Praathuis bekent om de week af te sluiten met een praatje en een drankje.

Kinderdans

Heartfelt 17:00 uur

Elke vrijdag tussen 17:00 en 18:00 kinderen van 6 tot 9 jaar. www.heartfeltbussum.nl.

Broodje+

Brinklaan 17:30 uur

‘Ruimte’ serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum rechts naast de Maria(koepel)kerk. www.ruimte-bussum.nl

Goed Gesprek

Brinklaan 19:15 uur

'Ruimte’ houdt aan de Landstraat 80, Bussum achter het gemeentehuis een goed gesprek over de Bijbel. www.ruimte-bussum.nl.

Moderne Dans

Cultuurcentrum Heartfelt 19:00 uur

Moderne Dans van Sanne Hartveld voor volwassenen. Tel. Sanne: 06-36115488.

Dwaalkat met 'Spinsels'

DeMess Naarden 20:30 uur

Een sprankelend, humoristisch, ontroerend theaterconcert. Als Dwaalkat bezingt Katja Remmerswaal met haar band haar chaotische, vreemde, maar verfrissende hersenspinsels. Begeleid door piano, bas, drums en gitaar, maakt Dwaalkat mooie uitgesponnen liedjes.

Kerstconcert

Koepelkerk 20:00 uur

Op vrijdag 8 december 20.00 uur start de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen haar kerstoptredens met een Kerstconcert in de Maria-Koepelkerk in Bussum.

zaterdag 9 december

Repair Café Bussum

Denksport Centrum Bussum 10:00 tot 13:00 uur

Het gourmetstel wordt niet warm? Uw kerstverlichting stuk? Een mottengaatje in uw warme trui? Zaterdag 9 december staat het Repair Café u graag met raad en daad terzijde. Het Repair Café wordt georganiseerd in het Denksportcentrum, Nieuwe Englaan 6 in Bussum.

Het praathuis

WOC Spieghelwijk 15:30 uur

Het Spieghel Praathuis betekent een praatje en een drankje.

Concert

Wilhelmina Kerk 20:00 uur

Koor en orkest van Toonkunst Bussum geven o.l.v. dirigent Yiorgo Moutsiaras een concert met als thema 'Vriendschap. Hoofdwerk is De Missa Amicitiae 'Mis voor Vrienden' van componist Co Vriend.

zondag 10 december

Adventsviering

St.Vituskerk 9:30 uur

De 2e zondag van Advent zal de viering muzikaal worden ondersteund door het Vocaal ensemble Voices. De viering begint om 09:30 uur en zal ongeveer duren tot 10:30 uur.

Decemberconcert

St Jozefkerk 15:00 uur

Pro Musica luidt de kersttijd in met prachtige meerstemmige muziek van vroeger en nu. Onder leiding van dirigent Michiel van Laarhoven zingt Pro Musica prachtige meerstemmige arrangementen, begeleid door orkest met Marleen de Bakker, harpiste en op piano Mirjam van der Veen.

Literair Café

DeMess Naarden 15:30 uur

Voor de eerste keer Literair Café in deMess Naarden. Vier dichters zullen voorlezen uit hun werk en tussendoor zal klassieke muziek ten gehore gebracht worden.

zondag 10 december

Tentoonstelling

Vestingmuseum 12:00 uur

Iconen zijn afbeeldingen van Bijbelse personen, religieuze voorstellingen en/of heiligen. Het schilderen van iconen vraagt rust en geeft rust, het is een vorm van meditatie.

maandag 11 december

Yoga

WOC Spieghelwijk 10:15 uur

Yoga is er om je lichaam soepel te maken en je geest tot rust te brengen.

ASGM Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel 10:30 uur

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12 uur. Ook niet-leden van de ASGM zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Deze keer is er boekenruil.

Muzikale avond

WOC De Palmpit 19:30 uur

Het koor BV de Zangerij zal een optreden verzorgen met een heel afwisselend kerstprogramma: sfeervol, maar ook vrolijk/licht Amerikaans. Entree: gratis.

dinsdag 12 december

Sport om de Hoek

Sportcentrum de Zandzee 11:30 uur

Samen ontspannen bewegen, sport, spel in samenwerking met Versa en Kwintes (Ribw beschermd wonen),en voor iedereen uit de omgeving Daarna samen wat eten voor 2,50€ per keer. Info: Wout Vermeulen, tel: 0613966520

Kerstbijeenkomst

Wilhelmina Kerk 13:45 uur

De ouderenbonden ASGM, KBO en PCOB organiseren een een gezamenlijke Kerstbijeenkomst. Het programma omvat een lezing, orgelspel en een zanggroep. In de pauze koffie en een drankje met lekkers ma afloop.

Mahjong

Wijkcentrum Uit-wijk 14:00 uur

Elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur Mahjong spelen in Uit Wijk. Ervaren Mahjongspelers zullen les geven.

Tekenen/schilderen/knutselen voor kinderen

Versa Welzijn 15:45 uur

Elke week op dinsdag en woensdagmiddag tekenen/schilderen/knutselen. www.jufson.nl

Stilte maaltijd

AC Jan Ligthart 18:30 uur

Samen in stilte eten, een meditatief moment. Vrijwillige bijdrage.Maaltijd is veganistisch. Aanmelden 0356317068 lisa@indeolmen.nl

woensdag 13 december

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10:00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Elke woensdag van 10.00-11.30 u vrije toegang.

Inloopschaak

Denksport Centrum Bussum 9:30 uur

Woensdagochtend is er inloopschaak in de bovenzaal van het Denksportcentrum Bussum.Deskundige begeleiding en schaakmateriaal is aanwezig

Inloopspreekuur

FullMobility 11:00 uur

Bij FullMobility is een ergotherapeut aanwezig tussen die u kunt raadplegen t.a.v. praktische beperkingen in het dagelijks handelen.

Kleidinguitverkoop

WOC De Palmpit 9:30 uur

Harry Kerkhofs Mode uit Valkenswaard organiseert weer een kleding(uit)verkoop voor senioren, zowel mannen als vrouwen. Tevens sieradenreparatie en -verkoop door Nelleke.

Jeu de Boules

WOC Spieghelwijk 14:00 uur

Jeu de Boules wordt woensdagmiddag onder leiding buiten gespeeld. Prijs: 1 euro per dagdeel. Info tel. 6227352

Excursie

Historisch Streekarchief te Naarden 19:30 uur

Bezoek aan het streekarchief te Naarden. Uitleg aan de hand van het thema Boeren, Burgers en Buitenlui, in het bijzonder wordt ingegaan op het Erfgooiers-archief en de tentoongestelde stukken door archivaris Niels van Driel m.m.v. Anton Kos.

donderdag 14 december

Gezond Natuur Wandelen

Amaris de veste 12:15 uur

Aanmelden is niet nodig.

Jamsessie met
stampottenbuffet

Vernissage/Fort Werk IV 18:30 uur

Jamsessie met jazz blues en pop onder leiding van Paul Poulissen. Stampottenbuffet kost 20 euro. Jam start 21:00 met gratis entree. Reserveren voor het eten verplicht via: 035 69 16788 of info@vernissage.nl