Horloge gemaakt van gerecyclede Porsche 911's

BUSSUM Dit weekend wordt de speciale '901-collectie' horloges gelanceerd. Deze splinternieuwe horloges zijn (deels) gemaakt van gerecyclede Porsches 911.

Deze collectie is gemaakt van gerecyclede geborgen Porsches 911. Het heeft REC Watches bijna een jaar gekost, waarbij zij een schat aan subtiele ontwerpreferenties van de iconische auto hebben kunnen vastleggen. Het resultaat is een uurwerk dat een perfecte mix van elegantie en sportiviteit bevat, maar tegelijkertijd straalt het de kracht en filosofie uit van wat de 911 is. De officiƫle lancering van de '901-collectie' is op zaterdag 9 en zondag 10 december tussen 10.00 en 18.00 uur bij de Klokkenmakers aan de Kapelstraat. Voor de winkel staan brullende Porsches 911 en binnen kun je de 901-horloges bekijken onder het genot van een hapje en drankje. Als je aankomt in 'Porsche 911'-stijl, kun je voor de winkel parkeren.


Livestream uitreiking Nobelprijs op Julianaplein

BUSSUM Zondag is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op het Julianaplein kan vanaf 12.30 uur de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 via een livestreamverbinding met Oslo op de televisie gevolgd worden.

De Nobelprijs is toegekend aan de International Campaign to Abolish Nuclear weapons (ICAN) als erkenning voor het werk om aandacht te vragen voor de catastrofale humanitaire gevolgen van elk gebruik van kernwapens en haar rol bij het bereiken van het VN-verdrag. ICAN is een coalitie van niet-gouvernementele organisaties in ruim een honderd landen, die oproept tot de naleving en uitvoering van het kernwapenverbod.