Judith speelt al jarenlang samen met de pianist.
Judith speelt al jarenlang samen met de pianist. Foto: Yvette de Vries

Cultureel Podium deMess in kerstsfeer

Sinds de opening in september stond er al een flink aantal lokale namen op het podium. Daar komt zangeres Judith Kamerman nog bij.

NAARDEN Wie van kerstliederen houdt komt deze dagen wel aan zijn trekken en ook Cultureel Podium deMess heeft aan de vooravond van kerst een samenzijn met muziek op het programma staan. De Bussumse zangeres Judith Kamerman en pianist Frans van Tuyl geven woensdagmiddag samen een concert van zo'n 1,5 uur.

Of eigenlijk is het meer een kerstliedjessingalong, want het publiek mag lekker meezingen. Ze zingen uiteraard Christmas carols en de bekende liedjes zoals 'Gloria in excelsis Deo', maar ook wiegenliedjes van Regen en Holst staan volgens Judith op het programma.

'Het gaat om samenzijn'

"De sfeer van 'Midden in de winternacht', maar dan 's middags", grapt Judith. Ze kwam zelf met het idee om dit concert te organiseren. "We hebben sinds dit jaar een nieuw theater en toen dacht ik: wat gaan we daar met kerst doen? En hoe leuk is het om in je eigen gemeente in zo'n bijzonder theater te mogen optreden."

Judith Kamerman stond al eerder op het podium voor deMess: op 8 september tijdens het benefietconcert in Spant!. Judith zal een aantal liedjes solo zingen, maar een deel van het repertoire kan volgens haar ook goed meegezongen worden. "Het gaat tenslotte om het samenzijn." En bij Judith staat dat gelijk aan samen zingen.

Zingen in kerstsfeer

Het tijdstip, de middag voor kerstavond, en de locatie zijn wat haar betreft ook perfect. "Voor mensen die niet per se naar de kerk willen maar toch die kerstsfeer willen proeven. En daar helpt zingen enorm bij", voegt ze er nog snel aan toe.

Judith: 'Het gaat om samenzijn en daar hoort zingen bij'

Judith en Frans, die bijna 20 jaar samenwerken, hebben het programma samen ingevuld en afgelopen week hebben ze nog de laatste puntjes op de i gezet. Hun voorkeur gaat uit naar een klassiek repertoire.

Het concert start zaterdagmiddag om 15.30 uur. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.demess.nl. Overigens is er morgen, donderdag, ook een kerstconcert in deMess. Adres: Adriaan Dortsmanplein 1-b.

Een winters sfeertje was er al.