The Dutch speelt vrijdag in deMess.
The Dutch speelt vrijdag in deMess.

Donderdag 21 december

Kerstworkshop

10:00 uur | WOC De Palmpit

Kosten: € 22,50 p.p. incl. materiaal. Voor deelname opgeven bij Co Amesz, tel.nr. 033 - 2982 675.

Kerst in Prent

10:00 uur | Witte Kerk Naarden

Een mooie tentoonstelling van prenten uit de 17e tot en met de 19e eeuw is nu te zien in de Witte Kerk te Naarden. De tentoonstelling is afkomstig uit het Bijbels Museum Amsterdam .De prenten vertellen het verhaal van Kerst volgens de Bijbel.

Mindfulness training

13:00 uur | Femmefit Naarden

Mindfulness is een mix van oosterse wijsheid en westerse psychologie om bewust met aandacht in het leven te staan. Meld je aan voor een 8-weekse training. Bel/mail met de trainer Isabella Schmidt: 06-395 61 395. www.deKrachtvanAandacht.nu

Inloopspreekuur

16:00 uur | Afscheidscentrum Van Vuure | Niels Bussum

U bent welkom tijdens het inloopspreekuur met al uw uitvaartgerelateerde vragen, informatie over verzekeringen en het nakijken van polissen.

Bustocht

14:00 uur | WOC De Palmpit

Bustocht naar "Orchideeënhoeve in Luttelgeest" (incl. kerstmarkt en 3 gangendiner). Kosten: € 49.00. Vertrek om 14.00 uur. Aanmelden: 691 29 22 of 693 87 86.

De kunst van wonen en werk

18:30 uur | Heartfelt Bussum

Sanne Hartveld geeft workshops en intensieve trainingen aan volwassenen. Door middel van creativiteit, spel, lessen over keuzes en doelen als prioriteit.

Kerstconcert Stijsiger & Spekken

20:00 uur | DeMess Naarden

Een avond met populaire klassieke stukken, romantische duetten, onvergetelijke kerstsongs. The Phantom, Andrea Bocelli, Caccini, Carroussel, Yentl, Porgy and Bess, O Holy Night, Dreaming off a White Christmas, Let is snow, Santa Claus is coming to town... Piano Harm Pals, Gitaar Walter Budgen

Kerstconcert Russische wintersprookjes

20:15 uur | Grote Kerk Naarden

Het temperamentvolle Ciconia Consort olv Dick van Gasteren speelt de indrukwekkende Strijkersserenade van Tjaikovsky en de sprookjesachtige Schilderijententoonstelling van Moussorgsky. Samen met bas-bariton Marc Pantus komen in een bijzonder Russisch verhaal de kerstspoken van Maksim Gorki tot leven

Vrijdag 22 december

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10-12 zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Bussum. U wordt kostenloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Broodje+

17:30 uur | Brinklaan

Ruimte serveert de allerlaatste Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.00 tot 19.15 uur bent u welkom voor u een heerlijke broodmaaltijd, met soep en een snack. Informatie: 035-6946971 of kijk op www.ruimte-bussum.nl

The Dutch!

20:30 uur | DeMess Naarden

The Dutch, wie kent ze niet meer?! Inmiddels werkt de band weer aan een nieuw album. De band bestaat uit Hans Croon (zang en gitaren), Bert Croon (toetsen en zang), Jan de Kruijf (bas en zang) en Klaas Jonkmans (drums en zang). Verwacht veel nieuwe songs met een paar pareltjes uit de bandhistorie.

Zaterdag 23 december

Visagie & Parfum advies

11:00 uur | INDISHA, pure cosmetics & co Bussum

Een stralende look tijdens de feestdagen? Stel je prangende visagie vraag. Laat je opmaken & krijg tips mee voor thuis. Of laat je adviseren over de juiste parfumkeuze. 30 minuten per persoon. Opmaken & advies zijn kosteloos. Meer info & reserveren: 035 691 08 83 of info@indisha.nl

Rop Janze met '3 in 1'

20:30 uur | DeMess Naarden

Cabaretier Rop Janze viert Kerst, Sinterklaas én Oud & Nieuw op één avond, dan bent u er in één klap van af! M.m.v. Kees Neefjes

Zondag 24 december

Advent Lessons and Carols

10:00 uur | Wilhelmina Kerk

Op 24 december (laatste adventszondag) zal het Vocaal ensemble Voices, het Wilhelminaconsort en Bram Brandemann orgel de morgendienst verzorgen als Lessons and Carols met o.a. delen uit Handels Messiah

Kerstliedjes sing-a-long | Judith Kamerman

15:30 uur | DeMess Naarden

Judith Kamerman komt samen met haar pianist weihnachtsliederen, christmas carolls en overbekende kerstliedjes zingen. Zing mee! Tekstboekjes zijn aanwezig.

Kerstnachtdienst

22:00 uur | Wilhelmina Kerk

kerstnachtdienst in de Wilhelminakerk,deur open om 21.30 uur,begint om 22 uur. mmv"Brass Ensemble, projectkoor olv Bram Brandemann. Verder orgel, cello, dwarsfluit. Thema "Kijken met de ogen van een kind" Buiten zingen met kaarsen. Prachtig versierd. Kerstboom 8 meter.

Kerstvieringen

10:30 uur | VKK Kerkgemeente Naarden

Op 24 december a.s. vieren wij om 10.30 uur de 4e zondag van advent. Om 19.00 uur is er een kinderkerstviering met Engelen en daarin verweven een kerstverhaal. Aansluitend is er een muzikaal intermezzo verzorgd door Noortje Braat. Om 22.30 uur begint de nachtmis.

Dinsdag 26 december

Stadswandeling

12:30 uur | Utrechtse Poort

Op 26 dec 2e kerstdag verzorgt de Ver.Vestingstad Naarden een extra wandeling door de feestelijk versierde stad onder leiding van een van onze stadsgidsen. Vertrek vanaf de Utrechtse Poort. Tijd: 12.30u duur wandeling ongeveer 5 kwartier. kaartjes verkrijgbaar vanaf 12.15u Prijs: € 3,00

Mahjong spelen

14:00 uur | Wijkcentrum Uit-wijk

Elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur Mahjong spelen in Uit Wijk. Ervaren Mahjongspelers zullen les geven.

Kerst orgelconcert

15:30 uur | Grote Kerk Naarden

Kerst orgelconcert door Wybe Kooijmans.

Woensdag 27 december

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Elke woensdag van 10.00-11.30 u vrije toegang.

Inloopspreekuur ergotherapie gratis

11:00 uur | FullMobility

Bij FullMobility is een ergotherapeut aanwezig tussen die u kunt raadplegen t.a.v. praktische beperkingen in het dagelijks handelen. Zijn er oplossingen, kan het op een andere manier, biedt een hulpmiddel uitkomst, etc? U krijgt tips en er kan zonodig een afspraak gemaakt worden bij u thuis.

Kerst-Race

14:00 uur | Sportcentrum de Zandzee Bussum

Ben jij zo snel als het licht? Kom dan meedoen met onze kerst race vanmiddag om 14.00 uur!

Familievoorstelling 'Wintersprookje'

19:30 uur | Theater in Zuyd Bussum

Een beminnelijke en lichtvoetige voorstelling, die op ingenieuze wijze de intriges van de oorspronkelijke Shakespeare komedie intact laat, zonder dat het kinderachtig wordt. Te zien van do 4, vr 5, za 6, zo 7, vr 12 en zo 14 jan 2018 in Theater in Zuyd, Akkerlaan, Bussum. res.:www.nhtoneel.nl

Donderdag 28 december

Inloopspreekuur

16:00 uur | Afscheidscentrum Van Vuure | Niels Bussum

U bent welkom tijdens het inloopspreekuur met al uw uitvaartgerelateerde vragen, informatie over verzekeringen en het nakijken van polissen.

Vrijdag 29 december

100*100 zwemmen in de zandzee

7:00 uur | Sportcentrum de Zandzee Bussum

Elk jaar wordt er traditiegetrouw 100 keer 100 meter gezwommen in diverse zwembaden in Nederland. Zou ook in sportcentrum de zandzee. Ben je zwemmer en heb je zin om 10 km te zwemmen op 29 december? wees dan rond 6:50 in het zwembad en start om 7 uur om de volledige afstand te zwemmen.

Samen oliebollen eten

10:00 uur | WOC Bellefleur

Van 10.00 tot 12.00 uur kunt u terecht voor een terugblik op het oude jaar met een heerlijke oliebol. Namens de vrijwilligers en het bestuur van Bellefleur, wensen wij u een goed uiteinde en een gezond en gelukkig Nieuwjaar! Adres: Wijkontmoetingscentrum Bellefleur Mackaylaan 11 in Naarden.

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10-12 zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Bussum. U wordt kostenloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Healing Satsang Night

20:00 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Een wonderlijke avond, magisch om mee te maken. Een avond om emoties te verwerken en meer in je gevoel te komen. Je kunt een korte healing ontvangen en kennis maken met het bijzondere werk van Caroline en Maurice van cbcoaching.nl

Stand Up Comedy Night!

20:30 uur | DeMess Naarden

Laatste vrijdag van de maand, Stand Up Comedy in deMess met de top van Nederland! Dit keer met Kristel Zweers en Jans Budding...

Dinsdag 2 januari

Digi-café SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Naarden

SeniorWeb inloopspreekuur Elke eerste dinsdag van de maand zitten de computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Naarden. Tijdstip: 10-12 uur. Kostenloos advies.

Woensdag 3 januari

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Elke woensdag van 10.00-11.30 u vrije toegang.

ASGM lezing klassieke muziek

10:00 uur | Wilhelmina Kerk

Het onderwerp is deze keer de Cello in allerlei combinaties. Entree: € 3 voor ASGM leden.