Het personeel vormde een erehaag voor de klanten om hen zo te verwelkomen in de achttiende winkel van Primark in Nederland.
Het personeel vormde een erehaag voor de klanten om hen zo te verwelkomen in de achttiende winkel van Primark in Nederland. Foto's: Bastiaan Miché

Shoppen in Hilversum moet een dagje uit zijn

Geen sprintende massa's, maar naarmate de dinsdag vorderde zag je door het hele dorp de papieren tasjes van de Primark. De zaak is echt open.

HILVERSUM Enigszins bedeesd lopen de allereerste klanten rustig de Primark in. Het personeel, dat blauwe ballonnen vasthoudt, vormt een erehaag en joelt hard, want na lang wachten is het avontuur dan eindelijk begonnen voor hen en het winkelend publiek. Met de komst van de Ierse modeketen en de grote metamorfose van het Hilvertshof moet het weer goed toeven zijn in Hilversum.

Om 9.42 uur zet de beveiliging het blauwe lint aan de kant. Dat is het teken dat er geshopt kan worden. Een dikke honderd klanten staan in de rij. Binnen staan al meer mensen. Dit zijn genodigden die al vanaf 8.15 uur aanwezig zijn, een rondleiding door de nieuwe winkel hebben gehad en diverse toespraken hebben aangehoord. Pas later wordt het echt druk. "We hebben het officiële moment gemist; dat zou om 10.00 uur zijn", zeggen twee Hilversumse meiden. "Maar we zijn heel blij met de Primark in Hilversum. Hiervoor gingen we altijd naar Almere. Deze is veel beter."
Voor vier jonge meiden was de studiedag van school perfect getimed. Dat gaf ze de mogelijkheid direct naar de nieuwe modezaak in het verbouwde Hilvertshof te gaan. Met een grote boodschappentas in de hand zeggen ze dat ze hier lang naar uit hebben gekeken. De winkel valt esthetisch in de smaak en het kledingaanbod ook, gezien de gevulde grijze zak.

De opening van de Primark markeerde meteen de heropening van het voor 25 miljoen euro opgeknapte overdekte winkelcentrum. In zijn toespraak roemde burgemeester Pieter Broertjes eigenaar Kroonenberg Groep, die in dit centrum én Hilversum gelooft en durft te investeren. Met het vernieuwde winkelaanbod en een moderner winkelcentrum moet winkelen een dagje uit zijn. De burgervader zei vlak voor de openingshandeling trots te zijn met het duurzame en innovatieve nieuwe Hilvertshof.

'Hiervoor gingen we altijd naar Almere, maar deze is veel beter'
Burgemeester Broertjes en Lesley Bamberger knipten het Primark-lint door.
Jonge klanten nemen het assortiment eens goed in zich op.