Klamer zwijgt ondanks felle kritiek

HILVERSUM De deze week fel bekritiseerde SP-wethouder Arjo Klamer (sociale zaken) blijft voorlopig gewoon deel uitmaken van het college van burgemeester en wethouders. Toch lijkt zijn rol - nu zijn collega's zijn belangrijkste onderwerpen hebben overgenomen - nagenoeg uitgespeeld.

Met name zijn gebrekkige antwoord op de motie van wantrouwen die Hart voor Hilversum en Leefbaar Hilversum tijdens de raadsvergadering tegen hem indienden, deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. Nagenoeg de complete oppositie steunde daarom de motie, maar door het 'reddingsplan' dat wethouder Wimar Jaeger presenteerde, blijven de collegepartijen achter de coalitie staan.

Toch was de positie van Klamer, die voorlopig zijn kaken stijf op elkaar houdt, een hot item binnen het grote gele raadhuis. Ook dinsdag tijdens de collegevergadering zou er - net als de voorbije weken - over en weer harde taal zijn geuit. Jaeger blijft echter bij zijn standpunt dat de inbreng van Klamer nodig is. Bovendien is het niet zinvol om de SP-er vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen te vervangen.
Voor de oppositie is dat laatste een drogreden. Als de overige wethouders zijn belangrijkste dossiers toch al overnemen, is vervanging helemaal niet nodig, is de gedachte. Bovendien 'wordt hij betaald voor werk dat hij niet doet'.

12-13 Kwestie-Klamer