Een spannend moment voor het doel van Victoria, maar gescoord wordt er niet.
Een spannend moment voor het doel van Victoria, maar gescoord wordt er niet. Foto: Bastiaan Miché

Olympia na sensationele zege alsnog naar derde klasse

HILVERSUM Spanning op Sportpark Berestein afgelopen zaterdag. Daar verzekerde Olympia'25 zich in de finale van de nacompetitie tegen plaatsgenoot OSO van een plek in de derde klasse volgend seizoen. En dat terwijl OSO de eerste wedstrijd anderhalve week terug nog met 2-0 had weten te winnen. De rood-groenen bleken in de return echter na verlenging met 5-1 te sterk.

Olympia'25 was tot op het bot gemotiveerd en kwam al snel op 1-0 door Tom Copier. OSO moest nog voor rust met tien man verder na een rode kaart, maar scoorde na rust wel de gelijkmaker. Nog voor het laatste fluitsignaal scoorde de thuisploeg de 2-1 en 3-1, waarna het in de verlenging het karwei tegen een leeg gespeeld OSO afmaakte. El Mazouji en Mo El Boutahieri maakten de beslissende treffers. Op dat moment stond OSO - onder meer door een tweede rode kaart - nog maar met acht man op het veld. Loosdrecht handhaaft zich in de tweede klasse. Tegen Altius verloor de ploeg zaterdag met 2-1, maar de heenwedstrijd was al met 3-0 gewonnen.