De tribune was bomvol.
De tribune was bomvol. Foto's: Bastiaan Miché

Groot Oranjefeest bij 't Spandersbosch

HILVERSUM "Kunnen we vanwege ons 95-jarig jubileum niet proberen om het Nederlands dameshockeyteam naar Hilversum te halen?", dachten ze bij 't Spandersbosch enige tijd terug. Ook binnen de hockeybond vond men dat een prima idee. En dus konden maar liefst 4.000 liefhebbers vrijdagavond genieten van het duel tussen Nederland en Australië.

Oranje speelde het (vooraf razendsnel uitverkochte) duel ter voorbereiding op het Europees kampioenschap hockey in augustus in Amsterdam. "De weg naar het EK hockey moet voor de Oranjemeiden een feest worden", aldus woordvoerder René van Hattum namens de in het leven geroepen interlandcommissie van 't Spandersbosch. Naast de wedstrijd stond er daarom een foodvillage, waren er clinics (onder andere door de rugbyers van Hilversum) en natuurlijk enkele hockeyactiviteiten. En vlak voor het duel mocht oud-lid en winnaar van The Voice 2013 Julia van der Toorn uit Bussum, live de volksliederen zingen.

Met de Hilversumse Anne Veenendaal (voorheen Hilversum) in het doel werd de wedstrijd zelf ook een feestje. Nederland - zonder de gestopten Ellen Hoog, Naomi van As en Maartje Paumen - won met 4-1. Australië kwam na vijftien minuten wel op voorsprong dankzij Kathryn Slattery, maar nog voor rust herstelden Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male met 2-1 (allebei uit een strafcorner) de schade. Na de thee scoorden Ireen van den Assem en Frédérique Matla de 3-1 en 4-1.

Nederland was de bovenliggende partij.
Veel enthousiasme bij het publiek.