Wethouder Van Vroonhoven gaf het startsein.
Wethouder Van Vroonhoven gaf het startsein. Foto: Bastiaan Miché

Bouw snel verkochte woningen op Anna's Hoeve begonnen

HILVERSUM Opnieuw een feestelijk moment in Anna's Hoeve. In de nieuwe woonwijk van Hilversum gaf wethouder Nicolien van Vroonhoven maandag het officiële startsein voor de bouw van 33 inmiddels verkochte woningen.

Een groot deel van de toekomstige bewoners was maandagmiddag eveneens van de partij. De woningen komen te staan op de bouwvelden 3.3 en 3.4. Namens projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis laat Jeroen van Maaren weten dat de woningen worden aangeboden in verschillende groottes, zeer energiezuinig zijn en een eigentijds karakter hebben.

Het verklaart volgens hem ook dat de 33 woningen - verdeeld over drie types - razendsnel waren verkocht. "We hebben een keer een open dag gehouden en toen goed geluisterd naar wat de markt wilde. Alle woningen beschikken over een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) dat gelijk is of lager is dan 0. Dit is onder andere behaald door toepassing van zonnepanelen, zeer goede isolatie van dak, muren en vloer, HR ++-glas en een balansventilatiesysteem. De woningen zijn energieneutraal op woningniveau."

Al voor de officiële start waren de grondwerkzaamheden op het terrein al gaande, maar na maandag is de bouw ook echt begonnen, meldt Van Maaren. Hij denkt dat alle bewoners de eerstvolgende kerstdagen kunnen vieren in hun nieuwe onderkomen. Rosboom Tijhuis is ook van plan de woningen van veld 3.6 te verkopen.