De orkesten speelden in een tent.
De orkesten speelden in een tent. Foto: Bastiaan Miché

Organisatie Zomerfestival heeft voor volgend jaar wilde plannen

HILVERSUM - De derde editie van het Hilversumse Biersteeg-Zomerfestival van zaterdag was volgens de organisatie feestelijk verlopen. "Zodra we begonnen, brak de zon door", aldus secretaris Sabien van Doorn van Fanfare-Orkest Leo. En dus krijgt het jaarlijkse muziekevenement volgend jaar een vervolg. "En er zijn wilde plannen."

Hoe die plannen er precies uitzien, houdt Van Doorn nog even geheim. Wel speelt de gedachte om in 2018 een grote bigband uit te nodigen. "Hilversum Alive is ooit ook zo begonnen. We merken dat steeds meer muziekgezelschappen willen meedoen. Dit jaar hadden we ook al te veel aanmeldingen. En zo veel mogelijkheden voor orkesten om in het centrum van Hilversum te spelen, zijn er niet."

Zaterdag kon het publiek van live muziek van vier orkesten genieten. Naast Leo waren dat Dans- en Swingband Laren, de Gooise Egerländer Musikanten en de Beatrix Brassband. De optredens werden aan elkaar gespeeld met classic rock door de in Hilversum bekende rockband The Ayes.

Zij moesten in tegenstelling tot voorgaande jaren optreden in een overdekte tent, omdat de weersvoorspellingen niet al te positief waren. Desondanks was er een prima sfeer. "En er waren best wat bezoekers", aldus Van Doorn. "Vooral overdag. En op een normale zaterdagmiddag zit daar niemand. Nu was het weliswaar lekker kneuterig, maar toch ook leuk."