Beide auto's waren flink beschadigd.
Beide auto's waren flink beschadigd. Foto: Bastiaan Miché

Zondagsritje in nieuwe wagen eindigt met flinke crash

HILVERSUM Hij was pas net een paar dagen in het bezit van zijn nieuwe en zeer bijzondere wagen - een racemodel - maar door een aanrijding zondag op de Admiraal de Ruyterlaan en Karel Doormanlaan is er van zijn aanwinst weinig meer over.

De 19-jarige Damien van Bloemendal ging samen met de vader (50) en het zusje (14) van een vriend een stukje toeren. Totdat hij op de hierbovengenoemde kruising door een van links komende auto werd geramd. "Ik was de weg al overgestoken", vertelt de Hilversummer. "Die man kwam met hoge snelheid aanrijden en ramde mij van achteren. Hij zou me niet gezien hebben."

Op zich kwamen de slachtoffers er zonder kleerscheuren vanaf. Ze hoefden in ieder geval niet mee naar het ziekenhuis. Van de auto is weinig over. Maar waar de jonge Hilversummer ook van baalt is de reactie van de veroorzaker van de crash, een 53-jarige man uit IJsselstein. "Ik ging bijna met hem op de vuist. Het leek hem allemaal niets te interesseren, stak een sigaret op. Het was dat de politie er snel bij was."