Handen en voeten geven aan Crailo

HILVERSUM - Na een decennium steggelen met de provincie Noord-Holland is het nu mogelijk om handen en voeten te geven aan het Crailo-terrein. Hilversum heeft samen met Gooise Meren en Laren een deal kunnen sluiten over de aankoopprijs en de betalingsvoorwaarden met de bestuurders in Haarlem.

Dinsdagavond zijn vertegenwoordigers van de drie gemeenteraden ingelicht tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Daar hebben de drie colleges van burgemeester en wethouders onder andere uit de doeken gedaan welke ideeën zij hebben voor dit gebied en onder welke voorwaarden Crailo-Noord en Zuid aangekocht kunnen worden. Wethouder Wimar Jaeger hoopt dat op z'n laatst eind dit jaar of begin 2018 het nieuwe bestemmingsplan klaar is. Uiteindelijk moeten de drie onafhankelijk van elkaar een besluit nemen.
Hilversum heeft er volgens Jaeger nu een stuk grond bij waar totaalontwikkeling kan plaatsvinden. "Het ambitieniveau is hoog", meldt hij. Zo moet hier een kwalitatief hoogwaardige woonwijk verrijzen. Over de hoogte van de aankoopprijs laat Jaeger niets los. In de afgelopen maanden is grondig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. "De aankoopprijs is prima op te brengen van de grondexploitatie. En we hoeven geen geld te lenen; dat is bedongen in de betalingsregeling", aldus Jaeger.

21