Wethouder Wimar Jaeger overhandigt tijdens de surpriseparty op de Kerkbrink nog enkele presentjes aan burgemeester Broertjes.
Wethouder Wimar Jaeger overhandigt tijdens de surpriseparty op de Kerkbrink nog enkele presentjes aan burgemeester Broertjes. Foto's: Bastiaan Miché

Een vrolijk feest

HILVERSUM "Het was een vrolijk feest", zo blikt burgemeester Pieter Broertjes terug op donderdag. Waar een nieuwe installatie vroeger een haast notariële gebeurtenis was, kreeg hij tijdens de bijzondere raadsvergadering een al lof toegezwaaid en stond er later op de avond een surpriseparty gepland op de Kerkbrink.

"Ik heb het feestje nog wel een beetje in mijn benen zitten", zegt Broertjes tijdens 'Het gesprek met de burgemeester'. "Ik heb echt moeten feesten. Gedanst tot laat in de avond. Dat was heel leuk. Wethouder Jaeger had nog iets bedacht, zodat ik me met ondernemers en inwoners kon verstaan die avond. Dat vond ik heel bijzonder. Ik ben heel dankbaar dat het me gegund is. Het is voor het eerst dat het zo in Hilversum gebeurt."

Spandoek van winkeliers en Hilversummers voor de burgemeester.
Poseren voor de camera's bij het uitstappen van de generatiebus.
Lol op de Kerkbrink met de zanger van de band.
Pastoor Dresmé en Wimar Jaeger zwierden over de Kerkbrink.
Toni Macaroni verzorgde donderdag de muziek.
Ondanks de regen werd er volop gedanst.