Meerkampster Anouk Vetter werd vierde bij het kogelstoten.
Meerkampster Anouk Vetter werd vierde bij het kogelstoten. Foto: Bastiaan Miché

Stokoud baanrecord kogelstoten verbeterd

HILVERSUM Erik de Bruin is uit het recordboek van de Gooise Atletiek Club (GAC) gegooid. Kogelstoter Denzel Comenentia heeft zondag het baanrecord van 20,05 meter, dat stamde uit 1988, met 15 centimeter verbeterd tijdens de Klaverblad Arena Games.

Het was het enige baanrecord dat zondag officieel sneuvelde op de Hilversumse atletiekbaan. Hinkstapspringer Alberto Alvarez vloog naar 16,71 meter. Dat is 4 centimeter verder dan het baanrecord, maar de Mexicaan had teveel rugwind. Deze sprong werd wel beoordeeld als prestatie van de dag bij de mannen. Bij de vrouwen ging die eer naar kogelstootster Melissa Boekelman. Op de 100 meter kwam Lebokeng Sesele in de buurt van het record van de Amerikaan Bracy. De Zuid-Afrikaan noteerde in de finale 10,23 seconden. Daardoor blijft de 10,18 uit 2013 staan.

Zo'n 1.000 mensen waren naar de Sportpark Arenapark gekomen om onder meer meerkamptoppers als Nadine Vetter, Nadine Broersen en Pieter Braun in actie te zien. Dit drietal vertegenwoordigt Nederland in augustus tijdens het wereldkampioenschap in Londen. In Hilversum konden zij testen hoe het zit met de vorm. Vetter pakte de winst bij de 100 meter horden (13,39 seconden) en bij het verspringen (6,19 meter). Broersen noteerde een tijd van 13,90 seconden op de horden en stootte de kogel naar 14,04 meter. Braun was actief bij het speerwerpen (54,85 meter) en discuswerpen (45,41 meter).

De sprinters raken op snelheid.
Een uiterste poging om via de polsstok netjes over de balk heen te komen.
Het deelnemersveld van de 3.000 meter wordt op een lint getrokken.