Afbeelding
Foto:

Jan Emous

(63), geboren en getogen in Hilversum, medeoprichter van PaperBack Radio en vindt onze burgemeester een topper.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Nadat ik vorig jaar in Amerika een online radiostation voor en door schrijvers en uitgevers mede heb mogen oprichten, bemoei ik me daarmee op afstand. Verder ben ik als adviseur betrokken bij een Amsterdams radiostation. En ik schrijf columns."

Daarnaast nog tijd voor hobby's?
"Ja hoor, maar ik heb er geen. Hobby's zijn rare dingen. Mijn indruk is dat wanneer je een doodvervelend bestaan hebt je een hobby moet hebben om die ellende te compenseren."

Als je burgemeester was, dan…
"Zou ik als de sodemieter Pieter Broertjes bellen om de tent alsjeblieft weer over te nemen. Ik ben totaal ongeschikt voor dat ambt en Pieter is de beste burgemeester die ik tot nu toe heb meegemaakt."

Mooiste plek in Hilversum?
"De J.H.B. Koekkoestraat. Ik ben daar geboren op nummer 19. Mijn eerste twaalf jaren heb ik er doorgebracht. Als ik bij die straat in de buurt ben, loop ik er nog steeds voor om, alleen maar om er doorheen te gaan. Ik hoor bijna al die stemmen uit het verleden weer als ik er doorheen slenter.

Wat weten mensen niet van jou?
"Ik weet veel over de zeezenders Veronica en Noordzee. En ik ben een wandelende muziek-encyclopedie. Die kennis reikt tot pakweg 2005."

Mooiste gebouw in Hilversum?
"Dat nieuwe complex waar je tegenop rijdt als je uit de Amaliatunnel komt."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Met Groucho Marx."

Wat ontbreekt er in Hilversum?
"Hilversum profileert zich nog steeds als dé mediastad. Ik denk dat aan dat beeld op grond van alleen maar historische gronden nogal krampachtig wordt vastgehouden. Er moet wat meer buiten de medialijntjes gekleurd worden."