Ook Mark Rutte was te gast.
Ook Mark Rutte was te gast. Foto: VodafoneZiggo

De Tweede Kelder maakt kans op Europese prijs

HILVERSUM Het journalistieke experiment 'De Tweede Kelder' is genomineerd voor een Digital Communication Award. Aan dit programma, dat werd gemaakt voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen, werkten leerlingen mee van de Dutch Filmers Academy uit Hilversum.

Uit meer dan 750 inzendingen uit heel Europa is 'De Tweede Kelder', een initiatief van VodafoneZiggo, Omroep West, Nieuwspoort en Dutch Filmers Academy, genomineerd voor de Europese prijs. Op vrijdag 29 september horen de makers in Berlijn of zij ook daadwerkelijk het podium op mogen om de award in ontvangst te nemen.

Met 'De Tweede Kelder' gaf VodafoneZiggo jongeren van diverse journalistiek- en mediaopleidingen de mogelijkheid om een dagelijks televisieprogramma te maken, gericht op de landelijke verkiezingen. Van de 33 jongeren die deelnamen aan dit project kwam meer dan de helft van het opleidingsinstituut dat zetelt aan de Korte Noorderweg 12 in Hilversum. In twee maanden tijd leerden de studenten en net afgestudeerden van A tot Z wat er komt kijken bij het maken van een journalistiek programma.

'De Tweee Kelder' werd gemaakt van 1 februari tot en met 16 maart. In die periode zijn 34 afleveringen uitgezonden op Ziggo-kanaal 13 met in totaal 192 verschillende items. Gemiddeld keken er 100.000 mensen naar elke uitzending. Het programma werd volledig gemaakt door en voor jongeren. De studio was letterlijk gevestigd in de kelders van het Binnenhof in Den Haag.