De politie zette het gebied bij de Gashouder vrijdag direct af.
De politie zette het gebied bij de Gashouder vrijdag direct af. Foto: Bastiaan Miché

Steekincident schokt buurt in Oost

HILVERSUM De schrik zat er goed in na het steekincident vrijdag aan het einde van de middag in de buurt van de Gashouder. Buurtbewoners reageerden geschokt nadat een ruzie tussen een 33-jarige en 34-jarige Hilversummer uit de hand liep.

"Je moet er niet aan denken dat kinderen getuigen zijn van dit soort dingen", zei een buurtbewoner vrijdagavond vlak na het incident. De Hilversummer was het bloed in het steegje achter een flat aan de Lorentzweg op de hoek met de Jan van der Heijdenstraat, waar de steekpartij had plaatsgevonden, aan het wegspoelen met een tuinslang. En hij was niet de enige uit de buurt die zijn zorgen uitte. "Dit soort mensen hoort niet thuis in een buurt met spelende kinderen", was de duidelijke mening van een andere bewoner.

De politie kreeg vrijdag rond 17.45 uur een melding van een vechtpartij. Toen de agenten arriveerden hadden omstanders het mes, waarmee de 33-jarige zijn één jaar oudere plaatsgenoot had gestoken, al afgepakt. De twee waren nog in gevecht op het moment dat de dienders aankwamen. Nadat de twee kemphanen uit elkaar waren gehaald, werd de 34-jarige man ter plekke behandeld aan zijn verwondingen in zijn gezicht. De andere man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij mocht zondag weer naar huis. De officier van justitie mag nu bepalen wat voor vervolg het verhaal krijgt.