Vrijdag 1 en zaterdag 2 september is het weer feest op de hoek van de Groest en Spoorstraat.
Vrijdag 1 en zaterdag 2 september is het weer feest op de hoek van de Groest en Spoorstraat. Foto: Bastiaan Miché

Kroegen springen in On Air-gat

HILVERSUM Nu Hilversum On Air van de baan is, is er een hiaat ontstaan in het eerste weekeinde van september. Ondernemers van Café Nul Vijf en Dertig en De Karroesel zijn in dat gat gesprongen en houden vrijdag 1 en zaterdag 2 september een kleinschalig muziekfestival.

'Heerlijk Helder Hilversum' is de titel van het evenement dat de twee kroegen begin september verzorgen. Op de Groest-Spoorstraat komt een podium te staan. Enkele dj's en verschillende (tribute)bands staan op de planken, die eerder al door de twee waren neergezet tijdens On Air van 2016 en Hemel- en Bevrijdingspop.

Bij de laatste twee genoemde evenementen trokken beide cafés al met elkaar op. De samenwerking beviel goed. Toen duidelijk werd dat On Air van de agenda werd afgehaald, hebben de twee snel de koppen bij elkaar gestoken, het draaiboek uit de kast gehaald en is een vergunning aangevraagd bij de gemeente. "Voor onze eigen deur kunnen we iets organiseren, dus dan doen we dat. De gemeente reageerde ook positief", aldus Marjolein Cornelisse van Café Nul Vijf en Dertig.

Normaliter is het eerste weekeinde van september druk. Doordat On Air is weggevallen - er waren onder andere logistieke en financiële problemen - dreigde er niets te gebeuren. Dat willen Nul Vijf en Dertig en De Karroesel voorkomen. Zeker omdat de behoefte aan een evenement groot is. Zo kwamen er veel reacties binnen na het afblazen van On Air.

'Heerlijk Helder Hilversum' is gratis bij te wonen en begint vrijdag om 18.00 uur met een optredens van dj's. Om 21.00 uur treedt Crazy Little Things op (Queen tribute) en om 00.00 uur is het weer tijd voor een dj. Op zaterdag begint het festival om 16.00 uur met dj's. RevoleR (Beatles tribute) speelt om 19.30 uur. Boogie Busters volgt om 21.30 uur en vanaf middernacht sluiten dj's het festival af.