Het bliksembezoek trok honderden fans.
Het bliksembezoek trok honderden fans. Foto: Jumbo

Komt Max of krijgt hij onderweg nog pech?

Jumbo-medewerkers mochten het bliksembezoek van Max Verstappen vooraf niet bekendmaken. Niet iedereen hield zich daaraan.

Hilversum Al een uur voordat Max Verstappen maandag verschijnt op het parkeerterrein van de Jumbo aan de Larenseweg staat de zesjarige Jack samen met zijn moeder Cindy Goudsbloem al helemaal klaar om zijn grote held te ontmoeten. "Gisteren (zondag, red.) was hij bij de race in Spa", vertelt zij. "Toen Max na acht ronden al uitviel, wilde hij al naar huis. Hij was ontroostbaar."

Jack is een van de vele fans die iedere zondagmiddag als er een race is voor de televisie zit. Dat geldt ook voor Sander en Bob. Het tweetal heeft een oranje T-shirt aan waaruit blijkt dat zij eerder dit jaar de Grand Prix van Oostenrijk bezochten. Toen viel Verstappen al uit in de eerste bocht. Sander werkt bij de 'gele' supermarkt (Bob werkt bij Albert Heijn) en wist zondag al dat zijn grote held naar zijn werkgever zou komen. "We mochten het niet vertellen, maar dit is echt heel vet."

Hoewel Jumbo, sponsor van Max Verstappen, vooraf wel 'een leuke verrassing' aankondigt, ontkent een woordvoerder aanvankelijk de komst van de wereldwijd beroemdste sportman van Nederland. Uit een interne mededeling van mede-bedrijfsleider Sipke Schoonhoven blijkt echter al snel dat Verstappen, die later op de dag toch al naar Ziggo op het Media Park moet, wel degelijk komt.
Toch is maandag lang niet iedereen ervan overtuigd dat hun idool daadwerkelijk komt. Cynisch gaan sommigen er al van uit dat hij halverwege de rit naar Hilversum (in zijn Porsche) pech krijgt. Op het moment dat hij toch verschijnt, is het chaos. Fans willen een handtekening, fotografen die perfecte plaat en beveiligers orde. Voor alle drie de groepen blijkt dat geen eenvoudige klus.
Verstappen is nadat hij de actie #HalloMax met een selfie heeft gelanceerd, zijn zegje heeft gedaan en toch nog enkele handtekeningen heeft uitgedeeld, daarom snel weer vertrokken.

Verstappen lanceerde de actie met een selfie.
De zesjarige Jack staat vooraan.