Het spandoek langs de weg.
Het spandoek langs de weg. Foto: Bastiaan Miché

Brandbrief West-Indische buurt aan Rutte en de anderen

Hilversum Niet alleen veel pers wachtte vorige week donderdagmorgen op de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie voor landgoed Zwaluwenberg, ook twee bewoners van de West-Indische buurt waren naar de Utrechtseweg gekomen.

Met ook een spandoek langs de weg wilden Sascha Barnstijn en Loekie Verweij hun ongenoegen uiten over de verbreding van de A27 en dan vooral de manier waarop dat zou gebeuren. In een brandbrief gericht aan Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Gert-Jan Segers willen zij ter compensatie van het omgehakte bos bij hen om de hoek 'een deugdelijk geluidsscherm om ons te beschermen tegen de geluidshinder en fijnstof wat wordt geproduceerd door de A27 en deze nieuwe afslag'.

De bewoners voelen zich bovendien gediscrimineerd, omdat er elders wel geluidsschermen komen. Van de vier politici nam alleen Pechtold de brief in ontvangst. Desondanks geven de bewoners niet op. Vrijdagmorgen gaan zij samen ontbijten langs de A27. "Omdat we ons zorgen maken. Omdat we vrezen voor herrie in de koffie in plaats van een wolkje melk."
Zij hebben onder ander demissionair minister Melanie Schulz en demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma uitgenodigd. Onduidelijk is of zij daadwerkelijk komen. Ook de lokale politiek is welkom. De veranderingen van nu vinden bewoners niet passen bij Hilversum 'die terecht trots is op haar groene karakter'.