Will Moerer samen met Jack van Gelder tijdens de opening.
Will Moerer samen met Jack van Gelder tijdens de opening. Foto: Bastiaan Miché

'Merk' Hilversum week lang in de ban van Dutch Media Week

De Dutch Media Week in Hilversum is woensdag officieel van start gegaan. Bij Ziggo op het Media Park was de opening met de lancering van een scherm.

Hilversum Met een druk op de knop verrichtte vicepresident Will Moerer van Ziggo woensdag - precies een jaar nadat de zender naar Hilversum verhuisde - de officiële opening van de Dutch Media Week. Wie nu langs het Media Park rijdt ziet naast het opvallende Beeld en Geluid ook een groot scherm met daarop allerlei wetenswaardigheden.

Hilversum staat de gehele week in het teken van de Dutch Media Week (DMW). Dat begon woensdagavond (voor het grote publiek) met Dudok in Concert, komend weekend zijn er nog de Open Studio Dagen. Die Open Studio Dagen - ooit klein begonnen - vieren nu hun tienjarig jubileum, vertelt directeur Herman Dummer van DMF tijdens het openingsmoment aan presentator Jack van Gelder. "Vanaf volgend jaar wordt het weekend in zijn geheel geïntegreerd in de Dutch Media Week. Dan heten ze de Experience Days van de Dutch Media Week."
Niet echt een korte en pakkende naam, reageerde Van Gelder ietwat cynisch op het nieuwtje van Dummer. Die gaf daarom aan dat ideeën altijd welkom zijn.
Genoeg leuk en creatieve ideeën kreeg mediawethouder Wimar Jaeger na de lancering van 'Live Hilversum' genoeg. Hij vertelt nog altijd blij te zijn met Ziggo in Hilversum. "Amsterdam (waar ook veel mediabedrijven zijn, red.) heeft het aantrekkelijke plaatje. Maar het vak zelf en alles wat daarbij komt kijken vindt hier in 'het merk' Hilversum plaats."