Citymarketing is 'spot on'

HILVERSUM Het effect van de nieuwe citymarketing is nu al groter dan gehoopt en gedacht. Wat aandacht voor Hilversum betreft, is de campagne van Live Hilversum met HLiversum de kosten nu al meer dan waard. Dat is de mening van de wethouder van Media en Economische Zaken Wimar Jaeger.

Heel Nederland is losgegaan op HLiversum. Vooral op social media ging het tekeer met de 'spelfout' van het merk Hilversum, dat deze week officieel is gelanceerd. Met een grote glimlach somt Jaeger dat Hilversum met HLiversum op Twitter meer dan 1.400 reacties heeft ontlokt, waaronder die van de Duckstadkrant en Loekie de Leeuw. "Er is een kleine categorie die negatief reageert, maar de meerderheid heeft in HLiversum aanleiding gezien om de eigen creativiteit erop los te laten."

Dat betekent dat de campagne, de ontwikkeling daarvan heeft 50.000 euro gekost, aanslaat. "Het beeldmerk is herkenbaar en iedereen geeft daar zijn eigen vorm aan", zegt de bestuurder tevreden. Belangrijker nog vindt hij dat de deelnemers van Live Hilversum met het merk aan de slag gaan. "Het wordt echt door de stad omarmd. Wij hebben niet gevraagd dat Ziggo Sport op hun scherm 'We HLiversum Sports' plaatst. Datzelfde geldt voor de bibliotheek en de centrumondernemers die er uit eigen beweging al mee aan de slag zijn gegaan. De citymarketing is dus spot on", besluit Jaeger.