Prachtige plaatjes op en rond het raadhuis.
Prachtige plaatjes op en rond het raadhuis. Foto's: Bastiaan Miché

Dudok in Concert was 'fantastische avond'

Enthousiasme overheerst na Dudok in Concert. Het evenement trok veel bekijks en 700.000 kijkers zagen het evenement op televisie.

Hilversum "Hilversum hoort bij mijn jeugd. Dit is mijn verleden. Een groot gedeelte rijd ik in Hilversum rond en weet ik weer de weg niet als er een weg open ligt." Dat zei Angela Groothuizen vlak na haar optreden tijdens de tweede editie van Dudok in Concert.

Met optredens onder meer van de oud-zangeres van de Dolly Dots (die de Wisseloord Studios jarenlang als haar tweede huis beschouwde), Frank Boeijen en het 125 zangeressen tellende Goois Vrouwenkoor ging Mediastad Hilversum met nummers als 'Hilversum 3' van Herman van Veen terug in de tijd. De volgens een beveiliger pakweg 1500 aanwezigen genoten - vaak met een telefoon in de hand om zelf het spektakel te filmen - zichtbaar.

Onder hen ook mediawethouder Wimar Jaeger. Hij sprak over een "fantastische avond" en het was "toch wel een dingetje dat de NOS neerzette". Het evenement was live te zien op NPO1 en trok 700.000 kijkers, iets meer dan de eerste editie in juli 2016 toen Dudok in Concert 618.000 kijkers scoorde.
Ook mooi om te zien was hoe beeldmaker en radio-dj Ruud de Wild als verhalenverteller de gevel van het raadhuis gebruikte als canvas. Toch was het jammer, vond ook Jaeger, dat het Hilversumse Metropole Orkest in tegenstelling tot vorig jaar niet te zien was en zich had 'verstopt' in het raadhuis. Ook vond de wethouder dat de techniek - toch de kracht van Hilversum - onvoldoende in beeld kwam.
Toch kwamen de drie kernwaarden van Hilversum, zoals Jaeger zei - architectuur, media en muziek - nu mooi samen. Ook was het, ondanks het wat mindere weer, een goede keuze om nu het concert in september te houden en niet zoals vorig jaar in juli. "Nu is het de opening van de Dutch Media Week wanneer 45.000 mensen naar Hilversum komen. De hele stad is hiermee bezig."

Kinderen als de Dolly Dots.
Angela Groothuizen.