Irma Verburgh ervaart de kracht van klank. Harry van Dalen (links) van Spirit Connection legt uit: 'Klank wordt gebruikt om de denkgeest te overstijgen.'
Irma Verburgh ervaart de kracht van klank. Harry van Dalen (links) van Spirit Connection legt uit: 'Klank wordt gebruikt om de denkgeest te overstijgen.' Foto: Karin van Leeuwen

'Onze missie is meer dan geslaagd:
we hebben mensen blij gemaakt'

Ze hadden nauwelijks geslapen zaterdagnacht. Waren druk bezig met het Feel Good Festival. Evalien en Jeffrey kijken terug. Zijn tevreden.

Hilversum - Zoals een goed gastheer en -vrouw betaamt lopen Evalien Slinkert en Jeffrey van Opzeeland van Yogi Heroes rond op hun Feel Good Festival en begroeten hun gasten. De twee sympathieke organisatoren zijn kneiterdruk met de voorbereidingen geweest en vandaag, zondag, worden hun inspanningen beloond.

Was het de dag ervoor nog regen en wind, op de dag van het festival schijnt de zon. "Thank you kosmos!" schrijft Evalien op haar Facebookpagina. Een festival als dit valt of staat voor een groot gedeelte met het weer. Werf35 is het decor van het Feel Good Festival. In kraampjes zijn spullen te koop waar een mens blij van wordt.
Op het foodplein schuiven bezoekers bietenballen, poffertjes en bananenbrood naar binnen. De tent waarin aanwezigen mee kunnen doen aan de yogalessen is continu bezet. Bezoekers laten gretig de lijnen van hun hand lezen. Harry van Dalen, van Spirit Connection, heeft steeds aanloop van nieuwsgierigen. Hij laat hen ervaren wat klank kan doen. Irma Verburgh gaat zitten en houdt de didgeridoo vast die wordt bespeeld door Hans Karssen. Van Dalen staat achter haar en slaat op de gong. Verburgh houdt haar ogen gesloten en na een minuut of tien wordt de laatste noot uit de didgeridoo geperst. Ietwat verward kijkt Verburgh op. Liefde, zal ze later zeggen, ze ervoer intense liefde. 's Avonds, aan het eind van het festiva,l sluit Spirit Connection in de grote tent af met een Sound Experience gongconcert dat door velen wordt bijgewoond.
Evalien en Jeffrey kijken terug op een geslaagd festival. "Hoewel het allemaal nog moet landen", straalt Evalien. De reacties van de aanwezigen waren warm en overweldigend. "We wilden mensen blij maken. En dat is gelukt."

Evalien Slinkert en Jeffrey van Opzeeland van Yogi Heroes genieten van hun festival.