VR-experiences bij Beeld de Geluid.
VR-experiences bij Beeld de Geluid. Foto's: Bastiaan Miché

Magie van de tv trekt 35.000
bezoekers naar het Media Park

De tiende editie van de Open Studio Dagen heeft dit weekend volgens de organisatie meer dan 35.000 bezoekers getrokken. Dat is een toename van ruim 16 procent ten opzichte van vorig jaar, toen bijna 30.000 mensen het mediafeestje in Hilversum bezochten. Ook de televisietoren bleek populair.

HILVERSUM Presenteren voor een green screen, diverse virtual reality (VR-)experiences, droneraces en nog veel meer. Het kon allemaal zaterdag en zondag tijdens de tiende Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum. Vooral zondag trok de magie van de mediawereld duizenden bezoekers uit het hele land.

Jong en oud konden tijdens dit nagenoeg droge evenement een kijkje nemen in de wereld van de media en er zelf actief aan deelnemen. Niet eerder waren er zo veel interactieve onderdelen tijdens de Open Studio Dagen. Dit keer waren er zo'n vijftig attracties.
Ook de Avrotros, pal naast de televisietoren, had groots uitgepakt. Er waren stands van verschillende programma's als' Opsporing Verzocht' en 'Wie is de Mol', mensen konden een kijkje achter de schermen bij '1Vandaag' nemen én er was muziek. Onder meer Peter Beense (zaterdag) en Frans Bauer (zondag) trokken veel bekijks.
Ook het voor de vierde keer openstellen van de televisietoren tijdens de Open Studio Dagen, waarbij de opbrengst ging naar de stichting Muziekids, was een volgens dit goede doel 'overweldigend succes'. Maar liefst 1331 betalende bezoekers namen de lift naar de twintigste verdieping (van 24 in totaal) van het 196 meter hoge gebouw. Zaterdag genoten 443 mensen van het prachtige uitzicht. Zondag kwamen daar nog eens 888 bij.
Belangstellenden moesten daardoor in de middag op een bepaald moment drie kwartier wachten om naar binnen en boven te mogen. Zij betaalden ieder 5 euro, waarmee de opbrengst 6655 euro bedroeg. Daarnaast waren er nog zo'n 250 kinderen tot 5 jaar, die geen entree hoefden te betalen.
Initiatiefnemer en organisator van de Open Studio Dagen, Herman Dummer, is zeer tevreden over de opkomst. "Je merkt dat het leeft. De magie van de mediawereld spreekt heel veel mensen tot de verbeelding."

Ook veel politie, maar nu vanwege het programma 'Opsporing Verzoch't.
Meedansen met Raak bij RTL.
Er werden ook interviews gegeven.
Het grote muziekfeest bij Avrotros.