Jasper van de Heuvel (links) kwam zaterdag 25 minuten in actie.
Jasper van de Heuvel (links) kwam zaterdag 25 minuten in actie. Foto: Bastiaan Miché

Ervaren Jasper van de Heuvel wil van waarde zijn voor het jonge Altius

Na jaren FC Hilversum was het voetbalplezier bij Jasper van de Heuvel verdwenen. Zaterdag maakte hij zijn competitiedebuut voor Altius.

Hilversum Het was ook voor Jasper van de Heuvel een metamorfose. Vijftien jaar speelde de geboren en getogen Hilversummer in het groen en wit van FC Hilversum. Afgelopen zaterdag stond de 33-jarige routinier in het oranje en zwart van Altius op het veld: "Ja, dat is inderdaad heel wat anders".

Jasper van de Heuvel kwam pas 25 minuten voor het eindsignaal in het veld: "Ik ben net teruggekomen van vakantie op Ibiza en heb afgelopen week slechts twee keer getraind. Begrijpelijk dat ik nog geen hele wedstrijd speelde."
Succes was er nog niet. De eerste competitiewedstrijd, afgelopen zaterdag thuis op echt gras tegen Waterwijk, werd met 1-3 verloren.

Zware periode

De overstap van de voormalige aanvoerder van Hilversum naar Altius mag verrassend worden genoemd. Van de Heuvel geeft aan niet voor een paar badslippers van club te zijn gewisseld, zoals trainer Erik Sackers van FC Hilversum vorige week in deze krant opmerkte. "Vorig jaar december heb ik Hilversum al laten weten dat ik aan het einde van het seizoen ging stoppen. Ik kreeg het steeds drukker in de eigen zaak in klimaatbeheersing die ik samen met mijn vader run. Zakelijk hebben we een zware periode achter de rug en ik had geen plezier meer in het voetballen bij Hilversum."
Het gezicht van Van de Heuvel betrekt als hij zijn laatste jaren bij Hilversum de revue laat passeren. Zonder in wrok om te zien: "Ik heb daar heel veel jaren met plezier gespeeld. Maar de laatste seizoenen ging het bij Hilversum als een nachtkaars uit. Het begon drie jaar geleden na het ontslag van coach Rick Schipper. Daarna was de sfeer onder Bonsink ook niet geweldig. Op een zeker moment hadden we zelfs geen elftal omdat iedereen wegliep en ik de zaak moest redden. We stonden soms voor de training met zeven man op het veld. Hilversum was geen team, maar een aantal individuen dat met elkaar voetbalde. Spelers lieten elkaar vallen. Als aanvoerder werd ik wel betrokken bij die zaken, maar het had allemaal weinig effect. Dan ben ik er op een zeker moment ook klaar mee en dat moment was gekomen."
Dat een ervaren speler als Van de Heuvel waardevol is en in de belangstelling staat, werd snel duidelijk: "Ik kreeg verschillende telefoontjes van clubs. Dat bracht mij aan het twijfelen. Met NVC Naarden zondag was ik een heel eind, maar bij nader inzien wil ik niet op zondag voetballen. Toen kwam Altius waar ik een aantal jongens ken. Daar had ik direct een goed gevoel bij. Het is een positieve en vooral sociale vereniging en er is teamgeest. Daar was ik wel aan toe. We hebben een jonge en ambitieuze groep die wat voor elkaar overhebben."

Omslag

Desondanks kwamen er weer twijfels: "Voor de vakantie trainden we met een grote groep van dertig tot veertig man. Ik vroeg me af of ik dat echt leuk vond", aldus de routinier. "Maar in de vakantie, waarin ik me fit heb gehouden, kwam gelukkig de omslag. Vorige week was het goede gevoel weer terug. Ik heb weer energie om er vol tegenaan te gaan."
Vanaf de reservebank zag Van de Heuvel dat zijn ploeg in de eerste helft scherpte miste. Altius kwam met 1-0 voor, maar al snel was het gelijk. Nog voor rust werd het 1-2.
Na zijn invalbeurt werd het 1-3. "Het was lekker dat ik nog bijna een half uur heb kunnen spelen", vervolgt Van de Heuvel die bij Altius als een veldheer de verdediging leidde: "Ik probeerde met een aantal passes en voorzetten nog de 2-2 af te dwingen. Als nieuwkomer kun je niet direct je stempel op het team drukken. Ik denk wel dat ik met mijn voetbalbagage van waarde te kunnen zijn in deze jonge ploeg. Het moet allemaal nog groeien, ook met mijn nieuwe trainer Herman Wallenburg. We zijn pas bezig en het succes komt ongetwijfeld."

Niet voor een paar badslippers van club gewisseld