Broertjes sluit opnieuw 'foute' zaak

Hilversum Opnieuw moet een horecagelegenheid in Hilversum van burgemeester Pieter Broertjes de deuren sluiten. Dit keer gaat het om Turkse eetcafé Ki-Bar aan de Larenseweg, tegenover het station.

De zaak moet uiterlijk 1 oktober dicht. De huidige eigenaar zou namelijk geen verplichte vergunning hebben, is de uitleg. En dat is in strijd met de zogenaamde horecaverordening. Eigenaar Ebru Serefli is het daar niet mee eens.
Het gedoe ontstond toen de huidige eigenaar zijn zaak wilde verkopen. Dat ging niet door omdat de gemeente aan die nieuwe eigenaar geen vergunning verleende. Waarom niet, wordt niet gemeld. De huidige eigenaar van Ki-Bar is het bedrijf vervolgens opnieuw gaan exploiteren, maar zijn vergunning was inmiddels verlopen. Een toezichthouder van de gemeente zag begin september vervolgens dat de horecagelegenheid open was voor bezoekers.
De eigenaar kan nu nog wel naar de rechter om een voorlopige voorziening (schorsing) aan te vragen. Hij heeft zes weken de tijd om bezwaar in te dienen tegen het besluit van de burgemeester. Een eerder protest (zienswijze) van de eigenaar - twee weken terug - werd door Broertjes afgewezen.
Het is niet de eerste keer dat de burgemeester een tent sluit. Eerder gingen - steeds om verschillende redenen - Crystal Club aan de Koninginneweg, Let's Get Down bij Gooiland en Club Black Box aan de Neuweg op slot.