Fietsplekken op Groest en Marktplein

Hilversum De eerder beloofde 500 fietsparkeerplekken in het centrum van Hilversum komen nog dit jaar vooral op de Groest en het Marktplein. Dat staat in een brief met daarbij een overzichtskaart van wethouder Floris Voorink aan de gemeenteraad.

Doel van de maatregel is dat er eindelijk eens een einde komt aan de fietsenchaos in het centrum. Fietsen worden nu namelijk lukraak in het centrum geparkeerd. Voor bezoekers betekent dat een weinig gastvrij onthaal. Het tast ook de toegankelijkheid en de uitstraling van onze winkelstraten aan, vindt de gemeente. De extra plekken - omschreven als 'nietjes' - maken het tevens mogelijk om te kunnen handhaven op verkeerd gestalde tweewielers.

De investering van 220.000 euro voor de extra plekken is tijdelijk. Voor de langere termijn is de gedachte om meerdere inpandige stallingen in het centrum te creƫren, bijvoorbeeld op de Zeedijk, Kerkbrink, Groest en Stationsplein.

De raadscommissie Verkeer en Beheer toonde zich twee weken terug al positief over het voorstel. Voorink moest nog wel even met een overzichtskaartje komen. Met een tweede kaartje toont de wethouder dat de fietsparkeerplekken bij de Gooische Brink en naast Douglas verdwijnen. "Ook verwijder of verplaats ik diverse bestaande rekken op en rond
de Groest", aldus Voorink. "Netto leiden deze plannen tot een uitbreiding van tussen de 360 en 510 fietsparkeerplaatsen."