Overgang naar wisselvallig weer en minder zacht

Een gebied van hoge luchtdruk boven het Europese vasteland zorgt voor rustig herfstweer. Aan het einde van de week dringen uitlopers van oceaandepressies naar onze omgeving op. Er voltrekt zich dan een geleidelijke overgang naar wisselvallig weer met in het weekeinde van de maandwisseling soms regen en een lagere middagtemperatuur van circa 16 graden.

Vrijdag + het weekeinde

Voor vrijdag wordt eerst af en toe zon verwacht, gevolgd door meer bewolking met later op de dag kans op regen. Er waait een matige zuidenwind. Het wordt zo'n 20 graden. Zaterdag valt eerst nog wat regen. In de loop van de dag klaart het wat op. Zondag laat eerst de zon zich nu en dan zien, maar later op de dag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. De zuidwestenwind wakkert zondag aan tot vrij krachtig. Het is minder zacht bij 16 à 17 graden.

Trend na het weekeinde

De week begint met circa 15 graden koel en onbestendig met enkele buien afgewisseld door opklaringen. Er staat veel wind. Halverwege de week stijgt de luchtdruk. De neerslagkans neemt geleidelijk af. Het wordt rustiger met een maximumtemperatuur van circa 17 graden.

Weetje

Het contrast tussen het weer in september 2016 en september 2017 is enorm. In september 2016 viel 16 mm neerslag tegen 70 mm normaal. In september 2017 viel in totaal circa 135 mm. September 2016 was zeer warm. Op slechts 4 dagen bleef de temperatuur onder de 20 graden. September 2017 was vrij koel. Op slechts 4 dagen kwam de temperatuur iets boven 20 graden.