Wethouder gaat in gesprek over schermen Ziggo

Hilversum Wethouder Floris Voorink gaat samen met vertegenwoordigers in gesprek met bewoners van de Noorderweg. Zij zijn not amused over het megagrote scherm van Ziggo tegenover hun woning.

Vorige week berichtte deze krant over de enorme lichtoverlast die de schermen veroorzaken voor de buurt. Bovendien vinden buurtbewoners dat zij totaal niet geïnformeerd zijn.
De gemeente en Ziggo gaven echter aan dat aan alle voorwaarden was voldaan. Toch had de gemeente al meerdere klachten ontvangen. Mede daarom gaat de wethouder in gesprek met de buurt. Wanneer is nog niet bekend.


Dief bedreigt bewoner met steekwapen

HILVERSUM Een inbreker in je schuur ontdekken en vervolgens met een steekwapen worden bedreigd. Het overkwam een bewoner van de Wirixstraat in Hilversum in de nacht van zaterdag op zondag. Uiteindelijk wist de dief weg te komen.

De bewoner hoorde rond 00.00 uur een geluid in zijn schuur. Eenmaal daar trof hij een voor hem vreemde man, die direct een steekwapen pakte en hiermee de bewoner bedreigde. Hij verdedigde zichzelf door de verdachte met een voorwerp te slaan. Na een korte ging de dief er vandoor.
De bewoner ging achter hem aan. Verderop zag hij echter een tweede persoon en stopte daarom de achtervolging. De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in rond de wijk, maar vond de twee niet meer.

De verdachte in de schuur is kaal, heeft een stevig postuur en is rond 1,80 meter lang. Hij droeg een lange grijze jas tot over zijn knieën, zwarte joggingbroek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen. Hij is nog niet opgepakt.