Bezoekers van MOUT genieten op het terras met uitzicht op de markt.
Bezoekers van MOUT genieten op het terras met uitzicht op de markt. Foto: Bastiaan Miché

MOUT en markt goede aanvulling op elkaar

markt Tevredenheid overheerst bij de eigenaren van MOUT, vijf maanden na de opening. De start was misschien wat stroef, maar inmiddels weet iedereen wat men moet doen. Ook de samenwerking met de markt verloopt uitstekend, zegt eigenaar Jerry de Vries. "We zijn een goede aanvulling op elkaar."

Niemand in Hilversum kan de opening van de foodhall in de oude Eurobioscoop, met allerlei keukens, begin dit voorjaar zijn ontgaan. De start was dan ook overweldigend voor de medewerkers. "We werden massaal overlopen", kijkt De Vries terug. "Aan de ene kant was dat leuk, maar het werd gewoon te druk. Gelukkig hebben onze gasten geduld gehad."

Inmiddels is de stabiliteit gevonden. Ook het kassasysteem, dat aanvankelijk te wensen overliet, functioneert weer naar behoren. En dus is het genieten, ook op het ruime terras dat op woensdag en zaterdag uitkijkt op de markt. "Mensen gaan naar de markt en komen daarna bij ons op het terras zitten. Veel van onze producten - kruiden en noten bijvoorbeeld - halen wij ook op de markt."