Sushi Point in pand van de Rabobank

LOOSDRECHT Het pand aan de Nootweg 1 is niet langer meer van de Rabobank. Sinds afgelopen zondag is Sushi Point de nieuwe eigenaar van de locatie waar de bank jarenlang in heeft gezeten.

"We zijn verheugd om zo snel een nieuwe eigenaar te hebben gevonden en dat onze relatie haar hoofdkantoor aan de Nootweg 1 in Loosdrecht kan vestigen", aldus Harald van de Wakker, directeur Bedrijven bij Rabobank Gooi en Vechtstreek. Begin 2017 kondigde de Rabobank aan het pand in Loosdrecht te gaan sluiten. Steeds meer mensen regelen hun bankzaken online of op hun telefoon, waardoor het aantal bezoeken aan kantoren afneemt. De bank zegt in Loosdrecht aanwezig te blijven met een geld- en sealbagautomaat. Dat kan nog altijd aan de linkerzijde van het pand aan de Nootweg. Wie hulp nodig heeft met de dagelijkse bankzaken kan terecht bij de vestiging aan de Kerkstraat in Hilversum.


Degenhart niet meer verkiesbaar

HILVERSUM Nelleke Degenhart keert na 21 maart 2018 niet meer terug in de gemeenteraad. Het huidige raadslid van de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft de knoop doorgehakt en zich niet meer verkiesbaar gesteld.

Tijdens deze raadsperiode heeft de sociaaldemocrate zich onder andere ingezet voor de opvang van vluchtelingen. Zij vond het stuitend dat Hilversum geen asielzoekers opving en daarom heeft zij vanaf 2014 hier achter de schermen aan gewerkt. In 2015, toen de vluchtelingenstroom uit Syrië zijn piek bereikte, leverde haar inzet veel kritiek op en leidde zelfs tot bedreigingen aan haar adres. Tevens heeft Degenhart zich beziggehouden met de bestrijding van armoede.

De afgelopen periode heeft ze nagedacht over haar politieke toekomst. Degenhart blijft wel politiek actief, maar ambieert geen plek meer in de raad, ook al vindt ze het een voorrecht volksvertegenwoordiger te zijn. De keuze om niet door te gaan, heeft te maken met een nieuwe uitdaging in haar privéleven. "Dat is lastig te combineren met met het raadslidmaatschap", meldt ze "En heel graag zie ik mijn vriend en kinderen ook wat vaker, dus dan maak je de balans op", is de uitleg.