Bewoners blokkeerden maandag de weg.
Bewoners blokkeerden maandag de weg. Foto: Martin Triebels

Prikactie bewoners Liebergerweg

HILVERSUM "Nu nog naar een betere locatie in Hilversum", twitterde wethouder Wimar Jaeger vorige week toen het college van burgemeester en wethouders vergaderde bij Hunkemöller. Wat de bewoners van de Liebergerweg betreft liever gisteren dan vandaag. Zij hielden maandag een prikactie.

De vrachtwagens rijden nog steeds af en aan door de straat om te laden en te lossen bij het distributiecentrum van het bedrijf, dat midden in een woonwijk ligt. Meerdere keren hebben de bewoners de zaak aanhangig gemaakt, zoals vorig jaar november. Toen ontving wethouder Floris Voorink tijdens de commissie Ruimte, Verkeer en Beheer een zwartboek. Heel veel heeft het niet uitgehaald, al volgde volgens bewoner Martin Triebels wel een periode van wat minder overlast.

Maar nu zijn de verbeteringen in de werkmethode alweer ingehaald door de groei van het bedrijf. Dat leidt tot een toename van het aantal vrachtwagens, meer verstoppingen, chauffeurs die met hun truck de stoep op rijden om zo op het laaddock te komen en daarbij soms bijna in de tuin staan van de bewoners. Dit wordt ervaren als inbreuk op de levenssfeer. "Ons geduld raakt op", meldt Triebels. Dat bewezen de bewoners maandag met een prikactie. Zij blokkeerden uit protest een deel van de Liebergerweg.

Dat er nog altijd geen oplossing is, maakt de bewoners boos. Zij willen graag weten waar ze aan toe zijn, want wat de plannen nu voor de lingerieketen op de Liebergerweg zijn, is hen volstrekt onduidelijk. Triebels geeft aan dat de bewoners echt geen enkel idee hebben hoe lang ze nog in deze ellende zitten. De Hilversummer geeft aan over drie maanden meer te willen weten over de toekomst van de Hunkemöller in zijn straat.