Bianca Verweij verkozen tot lijsttrekker SP

HILVERSUM Zo langzamerhand zijn de meeste lijsttrekkers in Hilversum voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van volgend jaar wel bekend. Bij de Socialistische Partij staat Bianca Verweij opnieuw op plaats één.

Vier jaar geleden, bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, was zij ook de lijstaanvoerder van de SP. In 2014 haalde de SP vier zetels en kwam in het college terecht. Verweij is al een kleine zeven jaar fractievoorzitter. Dat werd zij nadat John van Otterloo uit Hilversum verhuisde en Karin Walters overstapte naar Hart voor Hilversum.

Net zoals in 2014 prijkt de naam van Arjo Klamer nu ook weer op de kandidatenlijst. De hoogleraar is nummer 16 en geldt als lijstduwer. Dat was hij vorige keer ook. Toen duidelijk werd dat de SP onderdeel was van de coalitie werd hij tot zijn eigen verbazing wethouder. Dat avontuur duurde tot eind juni, toen de SP uit de coalitie stapte.

Rebekka Timmer is de eerste nieuwkomer. Zij staat op nummer twee. Timmer heeft zich de afgelopen periode samen met Juri Sampieri Bjornsson (nummer 7) onder meer ingezet voor de LHBTI-groep in Hilversum. Huidig raadslid Pierre van Rooden is terug te vinden op de derde plaats. Rahim Agovic en Ruud Ruijer maken de top 5 compleet. Zittend raadsleden Nadine Terwiel en Peter van de Weerd keren niet terug in de raad. Terwiels naam ontbreekt op de kandidatenlijst, terwijl Van de Weerd de negende plek inneemt.


Samenwerking met Gooise Meren van start

HILVERSUM De aangekondigde samenwerking tussen Hilversum en Gooise Meren gaat binnenkort werkelijk van start. Vanaf 1 december wordt de servicedesk van de buren doorgeschakeld naar die van Hilversum.

Momenteel draaien beide gemeenten al een proef met het doorschakelen. Deze pilot is officieel zondag 1 oktober begonnen en loopt tot en met donderdag 30 november. In februari kondigden beide gemeenten aan nauwer met elkaar te gaan samenwerken. Dat gaan zij doen op de terreinen van ICT, salarissen en archivering.